Tgrt Haber

Muhalefetin 'tutanak hataları'na ilişkin iddialarına İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 May 2023 20:16 - Güncelleme : 16 May 2023 20:27
Muhalefetin 'tutanak hataları'na ilişkin iddialarına İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama 

14 Mayıs seçimlerine ilişkin muhalefet partilerin 'tutanak hataları' olduğuna ilişkin binlerce paylaşımı sonrası İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. 'Bazı partilerin oyu sisteme '0' veya eksik olarak yüklendi'ğine yönelik paylaşımlara tek görselle cevap verdi. 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin muhalefet partilerinin "Oyumuz sisteme '0' veya eksik olarak yüklendi" iddialarına cevap verdi. 

Birçok sosyal medya kullanıcısı, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na YSK​'ya gitme çağrısı yaparken Twitter'da #yskitirazsüresiniuzat kampanyasını başlattı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Görseller YSK değil, CHP'nin sistemine aittir. Tutanak ve YSK verileri doğruyken, bu veriler CHP sistemine yanlış girilmiştir" ifadelerine yer veridli. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İddiaya konu görseller incelendiğinde, yanlış verinin Yüksek Seçim​ Kurulu sistemine değil,Cumhuriyet Halk Partisi'nin sistemine ait olduğu açıkça görülmektedir. Öte yandan, iddia edilen sandık kurulu tutanaklarında oylar doğru yazılmış, ancak CHP'nin sistemine yanlış girilmiştir.

YSK'nın seçim verilerini paylaşacağı, "sonuc.ysk.gov.trn adresi sonuçların resmi olarak açıklanmasıyla aktif olacaktır. Aşağıdaki örnekte de görüldüğü gibi tutanak ve YSK doğru veri paylaşmış, ancak bu veriler CHP seçim sonuç sistemine YANLIŞ girilmiştir.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Bazı partilerin oyu sisteme "0" veya eksik olarak yüklendi" iddiası kamuoyunu provoke etmeye yönelik manipülasyondur."

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1658500303472214026

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...