Tgrt Haber

Ümit Özdağ HDP'ye resti çekti: Oy vermezlerse vermesinler

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 May 2023 23:20 - Güncelleme : 24 May 2023 23:27

Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleyeceğini açıklayan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, protokolde yer alan kayyum maddesi nedeniyle tepki gösteren HDP ve YSP'ye resti çekti. HDP seçmenleri için "Oy vermezlerse vermesinler" diyen Özdağ, "Türk halkından oy isterim" dedi. 

Zafer Partisi​ lideri Ümit Özdağ'ın ikinci turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu​'nu destekleme şartı olarak sunduğu protokol metnine, Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklayan Yeşil Sol Parti​ ve HDP​'den itiraz geldi. 

İmzalanan protokol sonrası HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları toplanırken toplantının ardından 4 maddelik bir bildiri yayımlandı. Metinde, kayyum maddesi eleştirilirken, "Kılıçdaroğlu'nun bugün açıkladığı protokoldeki bu konuyla ilgili belirlemeler evrensel demokratik ilkelere aykırıdır" denildi.  

ÖZDAĞ'DAN HDP'YE: OY VERMEZLERSE VERMESİNLER! 

HDP'ye ve Yeşil Sol Parti'ye karşı sert tavrı ile gündemden düşmeyen Zafer Partisi lideri, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında Kenan Taş'ın sorularını cevapladı. 

HDP ve Yeşil Sol Parti seçmenine resti çeken Özdağ, "Türk halkından oy isterim. Türkiye'ye düşmanca politikalar izleyen hiç kimseden de benim oy talebim olmaz kardeşim.Oy vermezlerse vermesinler. Hiç umurumda değil" ifadelerini kullandı. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...