Tgrt Haber

Yeni kabinede Destici sürprizi! Yardımcılık iddialarını TGRT Haber'de cevapladı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
30 May 2023 10:26 - Güncelleme : 30 May 2023 11:13

Cumhur İttifakı bileşenlerinden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “İstikrar kazandı. İnsanlar Millet İttifakı’na şüpheyle yaklaştı” dedi. Destici, Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağına ilişkin iddialara da cevap verdi.

Cumhurbaşkanı​ seçimlerini Cumhur İttifakı kazandı. Peki bundan sonraki yol haritası nedir? İttifakın bileşenlerinden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici​, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında seçim​ sonuçlarını ve yerel seçimlerin yol haritasını anlattı. 

MİLLETİMİZ ŞÜPHEYLE YAKLAŞTI 

Cumhur İttifakının seçimi kazanmasının etkenleri sıralayan Destici, “Bizim ittifakımız, devletin bekasını, vatanının bütünlüğünü, milletin kardeşliğini, istikbalini ve refahını istedi. Türk milleti bunu gördü. Karşı taraf seçimi kazanma adına kendi aralarında pazarlıklara başladılar, baktılar yetmiyor oylar, bu kez PKK’nın siyasi uzantısıyla ve diğer guruplarla işbirliği yaptı. Kılıçdaroğlu’nun özerkliği mutlaka getireceğim sözü, Suriye’nin kuzeyinde başkası olacağına YPG olsun, teröristleri içeriden çıkaracağım sözleri etkili oldu. En azından devletin varlığı muhafaza edilsin, devletin bütünlüğü korunsun, yatırımlar devam etsin dedi milletimiz. Diğer tarafta neyle karşılaşacağımızı bilemiyoruz diyerek milletimiz şüpheye düştü. Siyasi istikrarsızlıkların baş göstereceği, mevcudun korunamayacağını gördü” dedi.  

MUHALEFETİN 6'LI MASASI DAĞILIR MI?

Kılıçdaroğlu​ devam edeceğim vurgusu yapmasına dikkat çeken Destici, “Bu CHP yönetiminin ve muhaliflerinin bileceği bir şey. İYİ Parti’nin talepleri kabul edilmezse yürümeyeceğini düşünüyorum. Diğer 4 parti, Meclis’e girdi. Onlar da kendilerine bir yol belirleyeceklerdir. Yerel seçime kadar ittifaklarını sürdürebilirler. Belediye seçimlerini kaybetmemek için birlikteliği muhafaza etmeye çalışacaklardır. Bizim ittifakımız pazarlık ittifakı değildir” dedi. 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI MI OLACAK? 

Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağına ilişkin kulislerle ilgili konuşan Destici, şunları söyledi: “Erdoğan deneyimli ve tecrübeli bir siyasetçi ve liderdir. Biz bu konuları hiç konuşmadık, kendi takdiridir. Bundan öte bir şey söylemem de doğru olmaz. Biz hazineden yardım almıyoruz, kendi bütçemizle çalıştık. Siyasette 30 yıllık tecrübemiz var. Devletimizin hizmetkarıyız. Nerde hizmet etmemiz gerekirse orada hizmet ederiz.” 

MECLİS'TE ÖNCELİĞİMİZ AİLENİN KORUNMASI 

Türkiye’nin demokratikleşmesi ile ilgili birtakım değişikliklerin yapılacağını kaydeden Destici, “Bunlardan biri ailenin korunması, diğeri başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliği. Meclis’teki dağılım referanduma bile gitmeden değiştirilebilir. Cumhur İttifakı’nın 400 milletvekili olmasa bile CHP’nin içinden gelen milletvekilleri, İYİ Parti ile bu değişiklikler yapılabilir. Birtakım değişiklikler yapılırsa demokrasimiz taçlandırır” ifadelerini kullandı.  

Yerel seçimlere 9 ay gibi kısa bir süre kaldığını belirten Destici, “Milletimiz bu seçimde istikrardan dolayı oy kullandı” diyerek şunları söyledi: “Yerel seçimlerde de ittifaklarla gidilecek gibi. Bizim ittifakımızda sorun olmaz, o sürece kadar ittifak​ halinde gidilebilecek mi, bilinmiyor. CHP’de bir değişim yaşanacak mı? İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Balıkesir gibi illere daha fazla çalışmamız gerekiyor.”  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...