Tgrt Haber

Binali Yıldırım'dan dikkat çeken 14 Mayıs mesajı: Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Nisan 2023 20:27 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 20:39

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin, "Bu seçim, işgalcilerle mücadele eden bir istiklal seçimidir. Milli ve yerli bir liderin Türkiye'nin geleceğine yönelik mücadelesi olarak görüyoruz. Aynı zamanda PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerini meşrulaştırmak isteyenlere karşı verilecek bir mücadeledir" dedi.

14 Mayıs'taki seçime 18 gün kala siyasiler Türkiye​'nin dört bir yanında mitingler düzenlerken Yozgat​'ta toplu açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım​, seçimlere ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. 

"YOLLARI BÖLERİZ, TÜRKİYE'Yİ BÖLDÜRMEYİZ"

Binali Yıldırım, Yozgat'a havaalanının da yapıldığını anımsatarak, "20 yıl boyunca dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere döndürdük. Sorunlarımızı, torunlarımıza bırakmadık. Üstüne üstüne gittik, darbelerin, vesayetlerin üzerine gittik. Terör örgütlerinin üzerine gittik. Ay yıldızlı bayrağımızı yere indirmedik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Dedik ki yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz" dedi. 

"İŞGALCİLERE KARŞI İSTİKLAL MÜCADELESİ"

Seçimlere kısa bir süre kaldığını dile getiren Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu seçim​, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir. Bu seçim, PKK​ bölücü terör örgütünü, FETÖ terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışanlara karşı milli ve yerli liderin seçimidir, Türkiye'nin seçimidir. Dağdakilerin dili çözüldü. Gece gündüz açıklama yapıyorlar, '14 Mayıs geçsin, hapishaneler kırılacak, herkes serbest kalacak. 14 Mayıs geçsin, cumhuriyeti değiştireceğiz. Türkiye'yi eyaletlere böleceğiz.' Kuvayımilliye ruhunu içinde barındıran Yozgat, yüz yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bize emanet ettiği bu Cumhuriyet'i, terör örgütlerine pazarlayanlara, onun arkasındakilere vermeyeceksiniz değil mi? O halde söz verin. 14 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı rekor oyla Yozgat'tan seçmeye hazır mısınız? Tekrar hızlı tren Yozgat'ımıza hayırlı olsun."

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

 


 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...