Tgrt Haber

Son dakika! YSK aday listelerini onayladı

19 Nisan 2023 19:54 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 20:44
Son dakika! YSK aday listelerini onayladı

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu milletvekili kesin aday listelerini onayladı. Resmi Gazete'de kesin aday listesinin yayımlanmasının ardından oy pusulaların basımına geçilecek.

Seçime katılacak siyasi partiler, 9 Nisan tarihinde milletvekili​ aday listelerini Yüksek Seçik Kurulu'na (YSK) sunmuştu. YSK​, 11 Nisan'a kadar listelerdeki eksikliğin tamamlanması için süre verirken 15 Nisan'da da geçici aday listesini açıklamıştı. 

YSK bugün kesinleşmiş aday listesini onayladı. Resmi Gazete'de kesin aday listesi yayımlandıktan sonra bir sonraki aşama olan oy pusulaların basımına geçilecek. 13 Mayıs'ta propaganda süreci tamamlanarak Türkiye​ 14 Mayıs'ta sandık başı yapacak. 

"HAYIRLI OLSUN"

Yüksek Seçim​ Kurulu AK Parti Genel Merkez Temsilcisi Recep Özel sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "28.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Partimizin 81 İl ve 87 Seçim çevresinde Aday Listemizin uygun olduğu belirtilerek onay verilmiş, Resmî Gazetede Kesin Aday listemizin yayımlanmasına karar verilmiştir. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 

SON ANKETLERDE HANGİ ADAY ÖNDE?

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kemal karahan19 Nisan 2023 20:04

Hatay dortyol

Sonraki Haber Yükleniyor...