Tgrt Haber

YSK 'aday olamaz' iddialarını bir kez daha çürüttü! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci beş yıllık görevi 24 Haziran 2018'de başladı'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
03 Nisan 2023 18:06 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00
YSK 'aday olamaz' iddialarını bir kez daha çürüttü! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci beş yıllık görevi 24 Haziran 2018'de başladı'

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili iddiaları çürüttü. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili muhalefet cephesinden gelen itirazlara cevap verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen 'seçime girebilir' kararının gerekçesini açıklanırken yapılan açıklamada, "Yeni sistemle gidilen ilk seçim 24 Haziran 2018'dir. Erdoğan'ın birinci beş yıllık görevi 24 Haziran 2018'de başladı" ifadelerine yer verildi. 

Yüksek Seçim Kurulu​'nun Cumhurbaşkanı​ Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili muhalefet partilerinden yapılan itirazları reddetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçime katılabilme gerekçesini açıklayan YSK​, bu seçimin Erdoğan'ın yeni sistemdeki ikinci seçimi olduğunu ifade etti.  

YSK'nın açıklamasında, "Yeni sistemle gidilen ilk seçim 24 Haziran 2018'dir. Erdoğan'ın birinci beş yıllık görevi 24 Haziran 2018'de başladı" denildi.  

ERDOĞAN, 'YSK SURATLARINA VURDU' DEDİ 

Adaylığı için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yapılan itiraz başvurularına yönelik tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, geçtiğimiz cuma günü yapmış olduğu açıklamada, "Ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu. Şimdi ne diyorlar, 'Anayasa Mahkemesine gidiyoruz.' Yolunuz açık olsun" dedi.

NE OLMUŞTU? 

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına İYİ Parti​, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), SOL Parti, Liberal Demokrat Parti (LDP), Memleket Partisi, Zafer Partisi ve Doğru Parti itiraz etmişti.    

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...