Tgrt Haber

Son dakika! YSK son noktayı koydu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına engel yok

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
30 Mart 2023 17:05 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 00:00

Son dakika haberi: YSK Başkanı Ahmet Yener; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına yapılan itirazın reddedildiğini açıkladı. Buna göre Erdoğan 14 Mayıs'taki seçimlere girebilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın 3. kez Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili tartışmalara Yüksek Seçim Kurulu son noktayı koydu. İYİ Parti, DEVA Partisi ve Memleket Partisi'nin itirazlarıyla ilgili yapılan değerlendirmelerin sonucu belli oldu. YSK Başkanı Ahmet Yener; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu​ ve Muharrem İnce​'nin adaylığına yönelik itirazların oy birliğiyle reddedildiğini duyurdu.

Yener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Millet Partisi'nin 'Millet İttifakı' adının kullanmasıyla ilgili itirazı oy çokluğuyla reddedilmiştir. 6 partiden oluşan Millet İttifakı ismi kullanılmaya devam edecek.

'MİLLET İTTİFAKI' İSMİNE ONAY

Öncelikle Millet İttifakı'nın kendi partilerinin adını kullandığı yönünde yapmış olduğu itiraz öncelikle değerlendirmiş, oy çokluğuyla Millet Partisi'nin kullanılmaması yönündeki talebinin reddine karar verilmiş.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine dönük olarak seçim takvimindeki sürece göre Resmi Gazete'de cumhurbaşkanı adayları ilan edilmiş, dün ve bugün yapılan çalışmalarda itirazlar değerlendirilmiştir.

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA ENGEL YOK

Kılıçdaroğlu'nun, Muharrem İnce'nin ve Erdoğan'ın geçici aday listesinde yapılan itirazları bulunmuştur. Kurulumuz her 3 adaya yönelik olarak yapılan itirazları değerlendirmiş ve değerlendirme sonucunda 77. 101. 116 maddeleri ve 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı seçimi kanunu birlikte değerlendirilmiş, ve yapılan değerlendirme sonucunda oy birliğiyle her üç adayın adaylıklarına yönelik itirazın reddine karar verilmiştir.

TÜRKİYE 4 ADAYLA SEÇİME GİDİYOR

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'ın kesin aday listesinde olmasına verilmiştir, karar Resmi Gazete'ye gönderilecektir.

Cumhurbaşkanınca yapılan seçimin usulüne uygun olmadığı, alınan seçim kararının iptaline yönelik itirazlar değerlendirilmiş, değerlendirme sonucunda itirazların reddine karar verilmiştir."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...