Tgrt Haber

Son dakika! YSK duyurdu: Yurt dışı temsilciliklerde oy verme süreci sona erdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 May 2023 23:10 - Güncelleme : 10 May 2023 08:52
Son dakika! YSK duyurdu: Yurt dışı temsilciliklerde oy verme süreci sona erdi

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu, yurt dışı temsilciliklerde oy verme sürecinin sona erdiğini duyurdu. Gümrüklerde ise yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler 14 Mayıs saat 17.00 ye kadar oy vermeye devam edebilecek.

Türkiye​'de milyonlarca seçmen 5 gün sonra sandık başına giderek oyunu kullanacak. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerle Türkiye, 13. cumhurbaşkanını ve 28. dönem milletvekillerini seçecek.

Kritik seçimler için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için sandıklar kurulmuştu. YSK'dan yapılan en son açıklamada,yurtdışı temsilciliklerde oy verme sürecinin sona erdiği duyuruldu. 

GÜMRÜKLERDE OY VERME İŞLEMİ DEVAM EDECEK

Almanya, Avusturya, Fransa, Lüksemburg ve Danimarka'da da oy verme işleminin sona ermesiyle, Avrupa'da kurulan sandıkların tamamı kapandı.  Gümrüklerde ise Yurt dışı​ seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler 14 Mayıs saat 17.00 ye kadar oy vermeye devam edecek.

GURBETÇİLER SANDIKLARA AKIN ETTİ

Öte yandan YSK, 27 Nisan'da başlayan oy verme işlemi kapsamında yurt dışındaki temsilciliklerde 1 milyon 674 bin 60, gümrük kapılarında ise 124 bin 445 seçmen oy kullandığını aktardı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...