Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde... Bu kez Adıyamanlı ailelerle bir araya gelecek

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2024 07:16 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 09:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde... Bu kez Adıyamanlı ailelerle bir araya gelecek

Deprem bölgesindeki ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Adıyaman’da depremzede ailelerle bir araya gelecek ve 2 bin 798 konutun kurayla teslim törenine katılacak. Erdoğan'ın programında 9 ilçenin belediye başkan adayının tanıtım töreni da var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın, deprem​ bölgesindeki ziyaretleri sürüyor. Erdoğan, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dan sonra Erdoğan'ın bugünkü durağı ise Adıyaman​ olacak.

9 İLÇENİN ADAYINI AÇIKLAYACAK

Erdoğan'ın Adıyaman​'da bugün önemli 3 gündemi var. Depremzede ailelerle bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan inşası tamamlanan 2 bin 798 konutun kurayla belirlenecek hak sahibi depremzedelere teslim edileceği törene katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman​'da ilçe belediyelerinin aday tanıtım toplantısına da katılacak. Adıyaman​'daki 9 ilçenin belediye başkan adaylarını açıklayacak.  

İKİ AYDA 75 BİN KONUT​ TESLİMİ

Adıyaman​'da 2 bin 158'i il ve ilçe merkezlerinde, 640'ı kırsalda olmak üzere toplam 2 bin 798 konutun kurası çekilecek. Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'daki konutlarla birlikte hak sahiplerine teslim edilen deprem​ konutlarının sayısı 31 bin 374'e ulaşacak. 

İki ay içerisinde deprem​ bölgesindeki illerde 75 bin konut​ hak sahiplerine teslim edilecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...