Tgrt Haber

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na astılar

14 Haziran 2016 19:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:16
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na astılar

ABD'nin Orlando kentinde gay bara düzenlenen ve 49 kişinin öldüğü saldırı sonrası ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na LGBTİ bayrağı asıldı.

Orlando'da çoğunlukla eşcinsellerin gittiği "Pulse" adlı gece kulübüne geçen cumartesiyi pazara bağlayan gece saldırı düzenlenmiş, saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi de yaralanmıştı.
Saldırının ardından İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu binasına ölenleri anmak için  LGBTİ hareketinin sembolü olan 6 renkten oluşan dev bayrak asıldı. ABD İstanbul Başkonsolos Charles F. Hunter'ın saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklama da başkonsolosluğun resmi Twitter adresinden yayınlandı. Hunter açıklamasında, "ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu olarak, Orlando, Florida'da yaşanan trajik ve manasız saldırı karşısında derin bir şok ve üzüntü içindeyiz. Onur ayını kutladığımız Haziran günlerinde bu trajedinin kurbanları anısına ve LGBTİ topluluğu ile dünyada eşitlik ve haysiyet değerlerini savunan herkesle dayanışma içerisinde gökkuşağı bayrağını asıyoruz" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...