Tgrt Haber

Atatürk Havaalanı'nda patlama ve çatışma

28 Haziran 2016 22:17 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:16
Atatürk Havaalanı'nda patlama ve çatışma

İstanbul'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 2 ayrı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından silah sesleri duyuldu, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlama sonrası Başbakan Binali Yıldırım'dan gelen açıklamaya göre 36 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 2 ayrı patlama meydana geldi.Patlamanın ardından silah sesleri duyuldu, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.Havalimanına tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: ÖLÜ SAYISI 36

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Başbakan Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

Bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Yaralılar bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.

Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır.

Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkeleri tehdit eden küresel bir olaydır ve terörle mücade de küresel ölçekte sürdürülmelidir.

Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir.

Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağolsun temennisinde bulunuyorum.

Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36, artı 3 canlı bomba.

Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ'in gerçekleştirdiğini işaret etmektedir. Bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir. Havaalanımız açılmış, uçuş trafiğimiz normale dönmüştür.

Havaalanının gerek gidiş gerek geliş istikametinde herhangi bir güvenlik zaafiyeti söz konusu değildir. Canlı bombaların aynı zamanda silah bulundurmaları olayın vahametini arttıran bir neden olmuştur.

Kaçan bir terörist olduğu değerlendirilmiyor.

Her 3 canlı bombanın ateş ettikten sonra kendilerini patlattığı yönünde ilk bulgular mevcuttur.

Tespit çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde açıklanacak, yaralı güvenlik görevlilerimiz olduğunu söyleyebilirim.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Öte yandan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 23 ambulansın olay yerinde yaralılara müdahale ettiği bildirildi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI
Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, itfaiye ve ambulansların geçişine izin verildi. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

GÖRGÜ TANIĞININ İFADESİ: İLK ÖNCE SİLAH SESLERİ DUYULDU
Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı. Bakırköy Devlet Hastanesi'nin acil servisine giden yaralı sayısı 40'ı aştı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEMELERDE BULUNDU

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde meydana gelen bombalı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist, uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açtıktan sonra kendini patlattı. Saldırıda 36 kişi hayatını kaybederken, yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar ise kapatıldı.

Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulunuyor.

Özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Patlama sonrası, havalimanı girişlere kapatıldı.

Başbakan Yıldırım'dan kriz masası oluşturulması için talimat

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanında meydana gelen patlama ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

Saldırının ardından ilk bilgiyi veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir." dedi. Başbakan Yıldırım saat 03:20 sıralarında yaptığı açıklamada ise son ölü sayısının 36 olduğunu açıkladı.

Yayın yasağı getirildi

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

"Hastanelerde kan ihtiyacı bulunmamaktadır"

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da Atatürk Havalimanındaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği bildirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...