Tgrt Haber

Başbakan meydanlara seslendi

02 Ağustos 2016 00:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:15
Başbakan meydanlara seslendi

Türkiye genelinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Başbakan Yıldırım, "Emin olun ki son nefesimize kadar hükümet olarak emrinizdeyiz​. Siz meydanlara sahip olun, gerisini bize bırakın​" dedi. Yıldırım, "Avrupa duysun, dünya duysun, Türkiye'nin bütün düşmanları duysun, Türkiye bugün 15 Temmuz öncesine göre daha güçlüdür" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"81 vilayetimizin demokrasi nöbeti tutan meydanlarını selamlıyorum. 15 Temmuz karanlık gecesinde demokrasi meşalesini sönmemek üzere 81 ilimizin meydanlarında yaktınız.

Milletimiz FETÖ'ye dersini verdi

Milletimiz tüm renkleriyle, farklılıklarıyla milli iradeye, hukuk devletine hep birlikte sahip çıktı. "Milletimiz devletini, bayrağını dış güçlerin maşalarına asla teslim etmedi. Milletimiz FETÖ'ye dersini verdi. Biz milletin gücünden Hakk'ın gücünden başka güç tanımayız.

Emin olun ki son nefesimize kadar biz de hükümet olarak emrinizdeyiz. Siz meydanlara sahip olun, gerisini bize bırakın.

Türkiye'nin bütün düşmanları duysun!

Avrupa duysun, dünya duysun, Türkiye'nin bütün düşmanları duysun, Türkiye bugün 15 Temmuz öncesine göre daha güçlüdür. Meclisimiz daha da güçlenmiştir, siyaset kurumları bugün daha da itibarlı hale gelmiştir. Demokrasimiz bugün daha da güçlenmiştir, hukuk devleti daha da güçlenmiştir. Türkiye dimdik ayaktadır

Türkiye ekonomisi 15 Temmuz darbe girişiminde en güzel sınavını vermiştir. Ekonomimiz sapasağlam ayaktadır, en ufak bir sarsıntı, esneme olmamıştır.

Bu güzel birliği inşallah devam ettireceğiz

Bütün siyasi hesapları bir tarafa bıraktık; farklılıklarımızı aynı potada erittik ve bu güzel birliği, dirliği inşallah devam ettireceğiz. Ülkemizin düşmanlarına vereceğimiz en güzel cevap birlik, beraberlik ve kardeşliğimizdir. Ordumuz bizim gözbebeğimiz; Mehmetçik bizim canımızdır. Kışlalar peygamber ocağıdır. Ordu ve Emniyet'te yaptığımız reformlarla Türkiye'nin emniyeti daha güçlü hale gelecek."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...