Tgrt Haber

'Dünyanın her yerinden Türkiye'ye destek geliyor'

16 Temmuz 2016 01:53 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:16
'Dünyanın her yerinden Türkiye'ye destek geliyor'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Dünyanın her yerinden Türkiye'ye destek geliyor. ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve diğer birçok bakanla görüştük. Hepsi, 'Sonuna kadar Türkiye ve demokrasinin yanındayız" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğılu, "Dünyanın her yerinden Türkiye'ye destek geliyor. ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve diğer birçok bakanla görüştük. Hepsinin söylediği şu: 'Sonuna kadar Türkiye ve demokrasinin yanındayız, bu konularda açıklama da yapacağız diyorlar." dedi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland: "Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünrlüğünü savunan Avrupa Konseyi'nin bir üyesi olan Türkiye'de demokratik olarak seçilmiş liderleri devirmeye yönelik herhangi bir eylem kabul edilemez." dedi.

NATO: Türkiye'nin demokratik kurumlarına saygı gösterilsin

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "İstanbul ve Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili,  İtidal, sükunet ve Türkiye'nin demokratik kurumları ile anayasasına tam saygı gösterilmesi çağrısında bulunuyorum. Türkiye değerli bir NATO müttefikidir" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...