Tgrt Haber

Erdoğan, 'İstihbaratı da aynı çatı altında koordine edebiliriz'

04 Ağustos 2016 22:03 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:15
Erdoğan, 'İstihbaratı da aynı çatı altında koordine edebiliriz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstihbaratı aynı çatı altında koordine edebiliriz. Buna yönelik bir çalışmayı bugün bana sundular. Bunu Sayın Başbakan ile de değerlendireceğiz ve paylaşacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları cevapladı.

Erdoğan, FETÖ ile ilgili olarak, "Nabi Avcı Bey dönemine kadar biz dershaneler konusunda adım atamadık. Bunlar bizim kayıp yıllarımızdır. Tabii şimdi siz de başbakansınız ama bir yere kadar arkadaşlarınıza bir şeyi anlatıyorsunuz. Israr, ısrar, ısrar...Tabii daha fazla ileri gidemiyorsunuz ve en ciddi, en büyük parayı bu adamlar bu dershanelerden kazandı." ifadelerini kullandı.

"İstihbaratı da aynı çatı altında koordine edebiliriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tüm istihbarat teşkilatını gerek MİT gerek Emniyet gerekse Jandarma istihbarat... Şimdi jandarmayla malum polisin İçişleri Bakanlığına bağlanması süreci var ya. Dolayısıyla burada istihbaratı da aynı çatı altında koordine edebiliriz. Böyle bir çalışma. Buna yönelik bir çalışmayı bugün bana sundular. Bunu aynı zamanda Sayın Başbakan ile de değerlendireceğiz, paylaşacağız. Bundan sonra da ne gibi adımlar atarız bunları konuşacağız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT özel yayınında konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"TRT'nin ortak yayınında tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. En kalbi duygularıma, milletime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

15 Temmuz'un, eğer hissedeceksem, düşüneceksem, hiç mi hiç akla hayale gelmez bir şeydi. Birlik ve beraberliğin bu kadar iyi gittiği bir dönemde, böyle bir havanın estirilmesi düşündürücü. Haberi ilk aldığımda, daha önce de söylemiştim, eniştemde haber aldığımda inanamadım. Sonra çeşitli haber kanallarında bu yönde haberler yayınlanmaya başladı.

Berat Beyle istişare ettik

Daha sonra hemen Berat Beyle istişare etmeye başladık. Dedik ki, MİT'e ilk mesajımızı verelim. Bu arada bağlantı kurmanın gayreti içerisindeydik. Cep telefonlarıyla televizyonlara bağlanarak sesimizi duyurduk.

Biz dedik ki, kula kul olmayacağız. Bu yola da böyle çıktık. Yapılanın bir anayasa suçu olduğunu ifade ettik ve dik durduk. Tabii biz bunları konuştuk da, oradan nasıl ayrılacağız, hava kararmaya başladı, orada helikopterler dolaşıyor. Orada güvenlik görevlilerimizden 2 şehidimiz var. Rabbim onlara rahmet etsin. Bizi onlarla cennetinde buluştursun.

Benim için önemli isim pilotumdu

Tabii o gece benim için önemli isimlerden birisi de gerçekten pilotumdur. Helikopter pilotumuz. Çok şeyi göze alarak o adımı göze aldılar. Yakıtım bitene kadar bunlar bizi yakalayamaz dediler ve gerçekten bizi 15 dakikada Dalaman'a ulaştırdılar. Dalaman'dan hedefimiz, ya İstanbul, ya Ankara'ydı.

Gecenin kararan saatleri, helikopterle kalkışımız, Dalaman'a gelişimiz, uçağımız hareketi yaptı ve pilotumuza İstanbul'a inelim dedi ki "Pist karanlık riski var." Bizim uçağımız kısa mesafede havalanma kabiliyeti olan bir uçak, "Endişem buralarda tank koyarlarsa piste tehlike olur" dedi.

15 dakika içerisinde emniyet kuleyi temizledi. Pist aydınlatıldıktan sonra da rahatlıkla piste indik ama apron doluydu, terminal önünde on binlerce insan bekliyordu. İki kez F-16 uçaklarıyla ses hızını biliyorsunuz, aşmak suretiyle patlama, demek ki buraya bomba atanlar oraya da atardı, bomba yüklü değillerdi büyük ihtimalle. Konukevinin camlarını falan da patlattı, orada birkaç yaralı vardı. Bir kez yaptılar olmadı, bir daha yaptılar. Biz konukevine girmiş olduk. Valimiz, 1. Ordu Komutanımız ve bakanımız ile ufak bir kriz masası oluşturduk. Genelkurmay Başkanı'nın rehin alındığını duyduk. Başbakan'ımızla irtibat kurduk. Ümit Paşa'yı Genelkurmay'a vekaleten getirmiş olduk.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...