Tgrt Haber

'Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandı' haberine açıklama

08 Eylül 2016 18:49 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:15
'Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandı' haberine açıklama

Diyarbakır Valiliği, Sur ve Silvan ilçe belediyelerine kayyum atandığına dair haberlerle ilgili yaptığı açıklamada, bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmadığını belirtti.

Açıklamada, "08.09.2016 perşembe günü, birçok basın kuruluşunda Sur ve Silvan ilçelerimizde Belediye Başkanlığına Kayyum atandığı yönünde haberlere yer verilmiştir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmamaktadır. Kayyum ataması yapıldığı takdirde açıklamada bulunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ile Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı, 'öz yönetim' ilan ettikleri gerekçesiyle geçen yılın Ağustos ayında tutuklanmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alınmışlardı.

Diyarbakır 5'inci Ağır Mahkemesi'nde, 'devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Sur eski Belediye Başkanı Seyid Narin ile 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan Silvan eski Belediye Başkanı Yüksel Boğdakçı, geçen Mart ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

Diyarbakır Valiliği'nin Sur Belediyesi'ne kayyum olarak Sur Kaymakamı Memduh Tura, Silvan Belediyesi'ne de Silvan Kaymakamı Murat Kütük'ü atadığı iddia edilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...