Tgrt Haber

Valilik'ten uyarı, 'Dışarı çıkmayın'

17 Haziran 2016 17:55 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:16
Valilik'ten uyarı, 'Dışarı çıkmayın'

İzmir'de sıcaklıkların 41 derecinin üzerine çıkması beklenen pazartesi günü, kronik rahatsızlıkları olan çalışanlar idari izinli sayılacak.

Bütün kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda, vatandaşlardan sıcaklığın en yoğun hissedileceği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları da istendi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız imzasıyla kurumlara gönderilen yazıda, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, İzmir ve bölgesinin önümüzdeki bir hafta boyunca Kuzey Afrika'dan gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı belirtildi.

Sıcaklıkların yarından itibaren artmaya başlayacağının vurgulandığı yazıda, değerlerin mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği uyarısı yapıldı.

MECBUR KALMADIKÇA SOKAĞA ÇIKMAYIN

Pazartesi günü İzmir'de sıcaklığın 41 derece ölçülmesinin beklendiği vurgulanan yazıda, vatandaşların sıcak çarpmalarına maruz kalmamaları için başta tüm hastaneler ile sağlık kurumları olmak üzere tüm kurumların gerekli tedbirleri alması istendi.

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

"Sıcaklığın 41 derece olması beklenen pazartesi günü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olan kamu görevlileri idari izinli sayılacak" duyurusu da yapıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...