Tgrt Haber

12. SportAccord Kongresi devam ediyor

08 Nisan 2014 15:43
12. SportAccord Kongresi devam ediyor

Uluslararası Spor Federasyonları Birliği (SportAccord) tarafından düzenlenen 12. SportAccord Kongresi, Antalya'nın Belek beldesinde devam ediyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) yanı sıra 109 uluslararası federasyon, ulusal federasyonlar ve 800 kuruluştan 2 bin 500 kişinin bulunduğu kongrede, katılımcılar, stantları gezerek bilgi aldı.  Spor malzemeleri üretici ve satıcıları, yayıncı kuruluşlar, büyük şampiyonaların organizasyon komiteleri, uluslararası ve ulusal federasyonların stantları, katılımcılarca ilgiyle karşılandı. Uluslararası Spor Bilimleri ve Teknolojileri Akademisi (AISTS), enerjinin dönüştürülebileceğine ilişkin hazırladığı stant ile katılımcıların ilgi odaklarından biri oldu. İnsan gücünün enerji üretiminde kullanılabileceğinin canlandırıldığı bisikletle özel olarak hazırlanmış mekanizmayı, standa gelen konuklar deneyerek test etti.
AISTS Pazarlama Müdürü Dominique Gobat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SportAccord Kongresi'nde bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, dönüştürülebilir enerjinin kullanımının yaygınlaşması gerektiğine dikkati çekti. Ayrıca Hollanda'nın Amsterdam, Eindhoven ve Den Haag gibi çeşitli kentlerinden gelen temsilciler, geleneksel oyunları vasıtasıyla ülkelerinin tanıtımını yaptı. Japonya, Yeni Zelanda, Kanada, Katar gibi dünyanın dört bir yanından farklı stantlar, katılımcıların ilgisine sunuldu. Organizasyonun resmi medya partneri olan Anadolu Ajansı'nın standı, yabancı konukların ilgi odağı oldu. Standa gelerek AA hakkında bilgi alan ve 2013 yılının almanağını inceleyen konuklar, Türkiye'nin en büyük haber ajansı olan AA'nın, kongreye olan ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.  
Konuklar, AA'nın globalleşmesiyle, bu tür global organizasyonlara Türkiye'den medya partneri olarak katılmasının, Türkiye'nin ve Türk sporunun tanıtılmasına çok büyük katkı sunduğunu ifade ettiler.   12. SportAccord Kongresi, gün boyu etkinlikler ve toplantılarla devam edecek. Kongrenin açılış töreni Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla bu akşam saat 18.00'de yapılacak.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...