Tgrt Haber

A Milli takımımız Ukrayna ile 2-2 berabere kaldı

06 Ekim 2016 18:21
A Milli takımımız Ukrayna ile 2-2 berabere kaldı

Millilerimiz, 2-0 geriye düştüğü Ukrayna karşısından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

A Milli Takımımız, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 2. maçında Ukrayna ile karşı karşıya geldi. Milli Takımımızi 2-0 geriye düştüğümüz maçta Ukrayna ile 2-2 berabere kalmayı başardı.A Milli Takımımızın maçtaki gollerini 45+1'de Ozan ve 81'de penaltıdan Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Konuk ekibin gollerini ise 24. dakikada penaltıdan Andriy Yarmolenko ve 27. dakikada Kravets attı.Bu sonucun ardından milli takımımız gruptaki puanını 2 yaptı. Ukrayna'nın puanı da 2'ye yükseldi. A Milli Takımımız, gruptaki 3. maçını 9 Ekim'de deplasmanda İzlanda ile oynayacak. Grubumuzda oynanan diğer maçlarda Hırvatistan Kosova'ya 6-0 yenerken, Finlandiya da deplasmanda İzlanda'ya 3-2 mağlup oldu.

FATİH TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK GELDİ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan maçının 11'ine göre 4 değişikliğe gitti. Terim, Hırvatistan ile deplasmanda oynanan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan'ın yerine Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner Erkin ile Enes Ünal'a şans verdi.

Karşılaşmaya beklenenin aksine Ukrayna daha iyi bir başlangıç yaptı. Konuk ekip ilk 15 dakika daha fazla topla oynarken, daha fazla rakip alanda yer aldı.

KONYA'DA HERKESİ ŞAŞIRTAN İKİ GOL!

A Milli Takımımız, maçın ilk 20 dakikasında istediği oyunu sahaya yansıtamazken, 24. dakikada kalemizde golü gördük. Sağ kanattan gelişen Ukrayna atağında ceza sahasına yerden gönderilen topa Artem Kravets ve Ömer Toprak hareketlendi. Topa ilk dokunan Artem Kravets, Ömer'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. 24. dakikada kazanılan penaltı için topun başına geçen Andriy Yarmolenko, topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

27. dakikada Ukrayna savunmasının uzun gönderdiği topa Yarmolenko hareketlendi. Yarmolenko topu göğsüyle indirdikten sonra ceza sahasına koşu yapan Kravets'e çıkardı. Kravets sol çaprazdan yaptığı vuruşla topu ağlarımıza gönderdi ve skoru 2-0 yaptı.

HAKEM MANUEL GRAFE PENALTIYI ES GEÇTİ

İlk yarım saatte yediğimiz 2 golün ardından A Milli Takımımız rakip üzerinde baskı kurmaya başladı. Emre Mor, mücadelenin 33. dakikasında rakip ceza sahasına girdi. Emre rakiplerinden sıyrılmak isterken Eduard Sobol'un müdahalesiyle yerde kaldı. A Milli Takımımız pozisyonda penaltı beklerken, hakem Manuel Grafe oyunu devam ettirdi.

ARADIĞIMIZ GOL UZATMALARDA GELDİ

İlk 45 dakikanın sonlarına doğru kurduğumuz baskı sonunda 45. dakikada bir korner kazandık. Hakan Çalhanoğlu, kornerde topu ceza sahasına havalandırdı. Ceza sahası içerisinde Ozan Tufan yaptıoğı şık kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve A Milli Takımımız, 45+1. dakikada farkı bire indirmeyi başardı. İlk 45 dakikanın kalan kısmında başka gol olmadı ve Türkiye, Ukrayna karşısında ilk yarıyı 2-1 geride tamamladı.

Fatih Terim, mücadelenin ikinci yarısına 2 değişiklik yaparak başladı. Fatih Terim, ikinci yarını başında Hakan Balta ve Enes Ünal'ı kenara alırken, oyuna Tolga Ciğerci ve Kaan Ayhan'ı aldı.

İKİ KALEDE PEŞ PEŞE YAŞANAN TEHLİKELER

Mücadelenin 54. dakikasında rakip sahanın ortasına yakın bir noktadan serbest vuruş kazandık. Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Caner Erkin geçti. Caner, penaltı noktasına doğru topu havalandırdı. Caner'in ortasına, oyuna ikinci yarıda giren Kaan Ayhan kafasıyla vurdu ancak Kaan'ın vuruşunda top direğin az farklı yanından auta çıktı.

Bu pozisyonun hemen ardından 55. dakikada gelişen Ukrayna atağında, Sobol sol kanattan topu ceza sahamıza yerden ortaladı. Sobol'un ortasına Kravets dokundu. Top Volkan'ın elinden sektikten sonra direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü.

MİLLİLERİMİZ BERABERLİK İÇİN BASTIRIYOR

Milli Takımımızın en etkili isimlerinden olan Emre Mor, 67. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Emre Mor orta sahada kazandığı topla hızlı bir şekilde ceza yayına paralel şekilde hareketlendi. Topa biraz ilerleyip ceza sahasına yaklaşan Emre Mor, kaleye sert bir şut gönderdi ancak kaleci Andriy Pyatov zorlukla kornere çelebildi.

Baskıyı arttıran A Milli Takımımız, 70. dakikada bir gole daha yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu orta sahada kazandığı topu ceza sahasına hareketlenen Cenk Tosun'a çıkardı. Cenk, ceza sahasına girer girmez çok sert bir şut çıkardı ancak Cenk'in şutunda top direkten oyun alanına geri döndü.

VE GERİ DÖNDÜK! PENALTIDAN ÇALHANOĞLU

Karşılaşmanın 77. dakikasında Fatih Terim oyuna son müdahalesini gerçekleştirdi. A Milli Takımımızda Ozan Tufan kenara gelirken, oyuna Volkan Şen dahil oldu.

80. dakikada ceza sahasına havalandırılan topu Cenk Tosun kontrol etmek isterken rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Grafe pozisyonda penaltı kararı verdi. Kazanılan penaltı için topun başına Hakan Çalhanoğlu geçti. Hakan, penaltıda topu ve kaleciyi farklı köşelere gönderdi. 81. dakikada Hakan'ın bu golüyle skor 2-2'ye geldi.

Kalan dakikalarda A Milli Takımımız, galibiyet için gol arasa da mücadelede başka gol olmadı. Özellikle uzatma dakikalarında ceza sahasına yakın noktadan iki önemli serbest vuruş kazandık ancak iki duran topu da değerlendiremedik. 90 dakika sonunda Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 2. maçında millilerimiz, Ukrayna ile 2-2 berabere kaldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...