Tgrt Haber

Beşiktaş deplasmanda Adanaspor'u 2-1 yendi

19 Kasım 2016 18:17
Beşiktaş deplasmanda Adanaspor'u 2-1 yendi

Spor Toto Süper Lig'in 11.haftasında Beşiktaş, Adanaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftası Adanaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Beşiktaş, 2-1'lik skorla kazandı.Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Vincent Aboubakar, 17. dakikada penaltıdan Cenk Tosun attı. Adanaspor'un tek golü 57. dakikada penaltıdan Magaye Gueye'den geldi.Adanaspor'da Bekir Yılmaz, 71. dakikada Atiba Hutchinson'a yaptığı faulden sonra direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Beşiktaş, bu galibiyetle birlikte puanını 27'ye yükseltti. Adanaspor ise 6 puanda kaldı ve son sıradan kurtulamadı. Beşiktaş, önce Şampiyonlar Ligi'nde Benfica'yı, ardından ligde Başakşehir'i ağırlayacak. Adanaspor ise Antalyaspor'a konuk olacak.

ŞENOL GÜNEŞ'İN 11'İNDE İKİ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 10. haftadaki Trabzonspor maçında sahaya çıkardığı ilk 11'den, iki oyuncu değişikliğine gitti.Beşiktaş'ta, Trabzonspor maçında görev alan Rhodolfo ve Adriano Adana'ya getirilmezken, bu futbolcuların yerine ilk 11'de Atınç Nukan ve Beck yer aldı.

ADANASPOR KADROSUNDA SADECE 2 TÜRK

Adanaspor Teknik Direktörü Krunoslav Jurcic, 10. haftada deplasmanda yaptıkları Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde bir değişiklik yaptı.Turuncu-beyazlılarda, geçen hafta görev alan Emre Uğur Uruç'un yerine Bekir Yılmaz ilk 11'de forma giydi. Adanaspor ilk 11'inde sadece Tevfik Altındağ ve Bekir Yılmaz yerli futbolcular olarak göze çarptı.

BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI, BİR ANDA 2-0 OLDU!

Mücadeleye Beşiktaş çok hızlı başladı. Adanaspor'un orta sahasına karşı büyük bir üstünlük kuran Beşiktaş, hızlı toplarla Adanaspor kalesinde tehlikeli ataklar yapmaya başladı.Henüz maçın 3. dakikasında Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun ile net fırsatlar kaçıran Beşiktaş, Adanaspor kalesini abluka altına aldı. 11. dakikada Aboubakar, savunma arkasına atılan topa etkili bir koşu yaptı ve Adanaspor kalecisi Karacic ile karşı karşıya kaldı. Yerden net bir vuruş yapan Aboubakar, Beşiktaş'ı öne geçirdi. Gole karşın baskısını azaltmayan Beşiktaş, 17. dakikada elle oynama sonucu bir penaltı kazandı. Beyaz noktaya gelen Cenk Tosun, 17. dakikada kaleci Karacic ile topu ayrı köşelere göndererek Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi.

BEŞİKTAŞ KONTROLÜ TUTUP TEMPOYU DÜŞÜRDÜ

Beşiktaş, topu ayağında tutup Adanaspor bölgesinde oynayarak oyunun kontrolünü tuttu. Adanaspor ise kanat oyuncularının bireysel yetenekleriyle hücum etmeye çalıştı ancak Beşiktaş takımı bu ataklara izin vermedi.Gole sürekli yakın oynayan ancak temposunu düşüren Beşiktaş, 39'da Tolay Arslan ile net bir gol daha kaçırdı. Beşiktaş'ın kontrolünde geçen ilk devre, konuk ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

ADANASPOR İSTEKLİ BAŞLADI

İkinci yarıda Adanaspor daha istekli bir görüntüyle sahada yer aldı. Fakat, 49'da gole yaklaşan taraf yine Beşiktaş oldu. Bu dakikada önce Cenk'in şutu kaleci Karacic'ten döndü, ardından Gökhan Gönül'ün vuruşu savunmadan döndü.

MAGAYE GUEYE'DEN PANENKA VURUŞU!

Adanaspor, ikinci yarıda ilk etkili atağını 52'de Tevfik Altındağ ilee yaptı. 56'da Tolgay'ın kaptırdığı topta hızlı çıkan Adanaspor'da Vladimir Koman, ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık, bu müdahalenin nizami olmadığına karar verdi ve penaltı noktasını gösterdi. 57. dakikada topun başına geçen Magaye Gueye, panenka vuruşu yaparak farkı 1'e indirdi.

2-1'DEN SONRA ARKA ARKAYA DEĞİŞİKLİKLER

Farkın 1'e inmesinin ardından Adanaspor Teknik Direktörü Jurcic, Tevfik'i çıkarıp Emre Uruç'u, golün sahibi Gueye'yi çıkarıp Edgar Silva'yı oyuna aldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise ikinci yarıda fazlaca top kaybı yapan Tolgay Arslan'ın yerine Gökhan İnler'i sahaya sürdü.

ADANASPOR, OYUNU DENGELEDİKTEN SONRA 10 KİŞİ KALDI

65. dakikadan sonra Adanaspor, Beşiktaş kalesinde etkili olmaya başladı. Ev sahibinin 2 kez beraberliğe yaklaştığı bu bölüm, Adanasporlu Bekir Yılmaz'ın Atiba'ya yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kart görmesiyle sona erdi.

ÖNCE QUARESMA, ARDINDAN ABOUBAKAR KAÇIRDI

Beşiktaş'ın pas yaparak adeta 'aktif dinlenme' yaptığı kırmızı kart sonrası bölümde, önce Adanaspor tehlikeli geldi ve Koman'ın sert şutunu Fabri güçlükle kurtardı.Ardından Beşiktaş, Adanaspor kalesinde yüzde 100'lük bir gol pozisyonu yakaladı. Ricardo Quaresma, net fırsatta kaleye vuruş bile yapamadı. Beşiktaş, bu fırsattan sonra üstüste Aboubakar ile gole çok yaklaştı ancak farkı artıramadı.Beşiktaş, Aboubakar ile bu iki pozisyonun ardından da gole yaklaştı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de önce Quaresma yerine Kerim Frei'i, ardından Aboubakar'ın yerine Ömer Şişmanoğlu'nu oyuna sürdü.Beşiktaş'ın kontrolünde devam eden maç 2-1'lik siyah beyazlı takımın üstünlüğüyle sona erdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...