Tgrt Haber

Trabzonspor'un efsane ismi Ahmet Suat Özyazıcı son yolculuğuna uğurlandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Şubat 2023 14:52 - Güncelleme : 19 Şubat 2023 14:58
Trabzonspor'un efsane ismi Ahmet Suat Özyazıcı son yolculuğuna uğurlandı

Son dakika haberi: Trabzonspor’un 87 yaşında hayatını kaybeden efsanevi teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı son yolculuğuna uğurlandı.

Trabzonsporve Türk futbolunun efsane ismi Ahmet Suat Özyazıcı dün akşam saatlerinde evinde hayatını kaybetti. Süper Lig'de üç büyükler dışında Anadolu'da ilk şampiyonluğu yaşayan ve İstanbul devlerinin baskınlığını kırıp Trabzonspor'a sayısız kupa kazandıran Özyazıcı'nın cenazesine spor​, sanat ve siyaset dünyası akın etti.

TÜRK VE TRABZONSPOR BAYRAKLARINA SARILDI

Özyazıcı için daha önce Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yer aldığı Millet Bahçesi'nde tören düzenlendi. Alana getirilen Özyazıcı'nın cenazesi, Türk ve Trabzonspor bayraklarına sarıldı. Özyazıcı'nın başarılarının anlatıldığı öz geçmişinin okunmasının ardından söz alan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili kulübün temel taşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Ailesi, sevenleri ve Trabzonspor camiasına başsağlığı dileyen Ağaoğlu, "Değerli hocamız sadece başarılı bir sporcu, çok başarılı bir antrenör değil benim gözümde aynı zamanda bir filozoftu. Yaşadığı dönemde 1960'ların sonu 1970'lerin başı Türk futbolunun yapısını, ihtiyaçlarını ve eksiklerini o kadar iyi analiz etti ki bunu ancak bir filozof analiz edebilirdi. O dönemde ne bilgisayarlar ne de analiz raporları tutuluyordu. İhtiyaçlarını tespit etti ve başarıya giden yolun rotasını çizen bir filozoftu." diye konuştu.

ABDULLAH AVCI: ÖRNEK ALDIĞIM İNSANDI…

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da gençliğinin efsane teknik adamının Ahmet Suat Özyazıcı olduğunu söyledi. Gençliğinde Özyazıcı'yı uzaktan seyretmesine rağmen hayranlıkla takip ettiği bir süreç yaşadığını aktaran Avcı, şunları kaydetti:

"Genç bir takım hocasıyken Trabzon'daki bir organizasyona geldiğimde kendi esnaf dükkanında çalışırken ilk tanışma fırsatım o zaman oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü olduktan sonra iki kere evde, bir kere de hastanede ziyaret ettim. Geçmişte çok paylaştığımız bir şey yoktu ama benim için Trabzonspor'un başlangıcındaki örnek aldığımız insanlardı. Sonrasında müzede dolaşırken tarihi merakım olduğu için resimlere bakıyordum. Ahmet hocamızın kupa aldığında oyuncuların sırtında gezerken eşofman üzerinde kasketi vardı. Benim çok dikkatimi çekti. Kaskete ben de meraklıydım, takıyordum. 'Bir gün müzede inşallah yer alırım, kupa alırsam kasket takacağım.' dedim. O gün kupa alırken kasket de kulübede yanımdaydı. Trabzonspor'un, Trabzon şehrinde başka bir renk ve başka bir takım tutulmamasının adımını atan sayın hocamızı rahmetle anıyoruz."

ŞENOL GÜNEŞ: HOŞÇA KAL, GÜLE GÜLE HOCAM

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Özyazıcı'nın herkesin saygı duyduğu, başarılı spor ve aile hayatı olan önemli bir değer olduğunu vurguladı. Güneş, Özyazıcı'nın yaptıklarının gelecek nesillere anlatılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu tip anlayışta olan insanlar asla unutulmaz ama onların ne yaptıklarını anlatabilirsek. Geleceği kurmak için geçmişi irdelemek gerekiyor. Onlar yoku var ettiler. Araba için de aynısı konuşulur. Tekerlek olmasa bugün modern araçlar olmazdı. Trabzonspor'un çıkışıyla Türkiye'de ve dünyada ses getirmenin başlangıcını yapan iki değerli büyüğümü yakın zamanda kaybettik. Hepimiz üzgünüz. Ama onların yaptıklarını, çalışırken ne eziyet çektiklerini bilen bir kişi olarak söylüyorum. Onların belgesele dökülüp izah edilmesi gerekiyor. Biri kendini ölümüne çalışmaya verirken, diğeri zekasını kullanarak bu şehre hizmette bulundu. Bunlar kolay şeyler değil. Mum ışık vermek için kendini yakar. Ama bunu kimse bilmez. O acıyı çekerken bile çok büyük bir sabrı vardı."

Güneş, konuşmasını yanı başında bulunan Özyazıcı'nın cenazesine dönerek, "Hoşça kal, güle güle hocam." diyerek tamamladı.

Trabzonspor'un efsane ismi Ahmet Suat Özyazıcı son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...