Tgrt Haber

Albayrak, 'Beşiktaş'ın önü artık açık'

12 Nisan 2016 15:56
Albayrak, 'Beşiktaş'ın önü artık açık'

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bu saatten sonra Beşiktaş'ın önünün açık olduğunu söyledi.

  Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi sahalarındaki ilk  maçı çok güzel bir ortamda oynadıklarını belirtti.
 
Stadın açılış tarihini açıkladıklarında birtakım eleştirilerle  karşılaştıklarını kaydeden Albayrak, "Açılışın erken olduğunu söyleyenler,  takımın motivasyonunun bozulacağını söyleyenler oldu. Geri dönüş doğru bir  hamleydi. Bursaspor maçında özlediğimiz atmosfere kavuştuk. Doğru bir iş  yaptığımızı teyit ettik. 2,5 yıldır başka statlarda oynamaktan futbolcularımız da  camiamız da yoruldu." dedi.
 
Albayrak, stadyumların, kulüplerin en önemli gelir mekanizması  olduğunun altını çizerek, "Bu gelirden uzun bir süre uzak kaldık. Statların  yakınlarındaki mağazalar maç günlerinde önemli gelirler getirirler. Stadımız  olmadığı için bu gelirlerden de ayrı kaldık. Çağdaş bir stat yapmanın amacı zaten  budur. Bu saatten sonra Beşiktaş'ın önü artık açık." ifadelerini kullandı.
 
Beşiktaşlı futbolcuların saha zemininden çok memnun kaldığını da  vurgulayan  Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
  "Futbolcularımız sıkıntı yaşamasın diye aynı zemini ilk önce Nevzat  Demir Tesisleri'ne yaptık. Maç esnasında zeminde herhangi bir sıkıntı yaşamadık,  deformasyon olmadı. Başka zeminlerde kopan çim parçaları oluyor ama stadımızda bu  durum yaşanmadı. Bu sistemin maliyeti yüksek ama ömrü uzun. Emirates, Wembley  gibi statları inceledik ve oradaki sistemi buraya uyguladık. Futbola iyi imkan  verilirse kalite de artıyor. Beşiktaş da Bursaspor da iyi oynadı. Böyle bir  zeminde her futbolcu oynamak ister."
 
"Quaresma'nın aşırı hırsı ve motivasyonu bazen zarar veriyor"
 
Metin Albayrak, Bursaspor karşısında kırmızı kart görerek Medicana  Sivasspor maçında cezalı duruma düşen Quaresma'ya ceza verilip verilmeyeceği ile  ilgili soruyu, "Teknik heyet, yönetim kuruluna bu konuyla ilgili bir rapor  verirse değerlendiririz. Beşiktaş'a çok şey katan, tecrübesiyle katkı sağlayan  bir isim.  Quaresma'nın aşırı hırsı ve motivasyonu bazen zarar veriyor." şeklinde  cevapladı.
 
"Sahaya girenlere cezai yaptırım uygulanacak"
 
Bursaspor maçında bir taraftarın sahaya girmesine de değinen Albayrak,  "Kulüp olarak geçmişte sahaya giren taraftarlar yüzünden çok canımız yandı. Bunun  bedelini ödedik.  Çok gelişmiş bir güvenlik sistemi kurduk. Bunu yapmamızdaki  amaç ise takımına zarar veren taraftarları diğerlerinden ayırmaktı. Artık böyle  durumlara izin veremeyiz. Sahaya girenlere cezai yaptırım uygulanacak. Bazen çok  sevmek de zarar veriyor. Saha içinde bazen aleyhimize durumlar yaşanacak ama  bunlara biz kurumsal olarak müdahil oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...