Tgrt Haber

Almanya-Brezilya maçında 35 milyon tweet atıldı

09 Temmuz 2014 10:33
Almanya-Brezilya maçında 35 milyon tweet atıldı

Dünya Kupası yarı finalinde ev sahibi Brezilya'nın 7-1 yenildiği Almanya maçı Twitter'da adeta mesaj patlamasına neden oldu.

Karşılaşma boyunca Twitter kullanıcıları 35.6 milyon tweet atarak bu inanılmaz maçı sosyal medyanın gündeminde ilk sıraya taşıdı. Maçın 30.dakikasında Almanya'nın 5-0 öne geçmesiyle birlikte dakikada 581 bin mesaj yayınlandı. Özellikle Toni Kroos'un attığı 3 ve 4.gollerle birlikte 500 bin barajına ulaşan dakikalık mesajlar Khedira'nın vuruşuyla birlikte zirve yaptı. Brezilya'dan Julio Cesar, Oscar ile Fred, Almanya'dan ise Miroslav Klose, Toni Kroos ve Thomas Müller, Twitter'da en çok konuşulan futbolcular oldu.
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte tüm tweetler Brezilya'nın aldığı yenilgi üzerine kuruluydu ve mizahi unsurlar taşıyordu. Gecenin en çok retweet alan fotoğrafı ise Neuer'e gönderme yapan direk dibinde kitap okuyan kaleci fotoğrafı oldu.

Almanya'dan Brezilya'ya tarihi fark

Dünya Kupası yarı final karşılaşmasında ev sahibi Brezilya ile karşılaşan Almanlar, mücadeleyi 7-1'lik skorla kazanarak turnuva tarihinin en ağır galibiyetlerinden birini elde etti. Turnuvanın ev sahibi ve favorisi Brezilya, sakatlanan Neymar için kazanmak istedikleri maçta sahadan hezimetle ayrıldı. Mücadelenin 12. dakikasında gol perdesini açan Thomas Müller'e 23. dakikada Miroslav Klose destek verdi. Karşılaşmanın 25. ve 26. dakikasında skoru 4-0'a getiren Kroos'a 29. dakikada Khedira'dan yanıt gelince Almanya ilk yarıyı 5-0'lık şok bir üstünlükle kapattı.

İkinci yarıda da durmaya niyeti olmayan Almanya'da Schürrle devreye girerken 69. dakikada ve 79. dakikada iki harika gol atan yıldız futbolcu skoru 7-0 yapan isim oldu. Brezilya'nın başarılı futbolcusu Oscar ise 90. dakikad attığı golle maçın skorunu belirledi; 7-1. Almanya bu galibiyetin ardından finale yükselen ilk takım oldu. Brezilya ise kendi sahasında aldığı yenilgiyle sahadan büyük bir üzüntüyle ayrıldı.

Brezilya'yı 7-1 yenerek tarihinin en ağır yenilgisini yaşatan Almanya, 24 yıl aranın ardından yeniden kupayı evine götürme şansını yakaladı. Turnuvaya G Grubu'nda Portekiz'i 4-0 yenerek başlayan Almanya, Gana ile 2-2 beraberliğin ardından ABD'yi 1-0 yenerek 7 puanla lider olarak ikinci tura yükselmişti.

Çeyrek finale kalma mücadelesinde Cezayir ile karşılaşan "Panzerler", 90 dakikası golsüz sona eren maçın uzatma dakikalarında Mesut Özil ve Andre Schürrle'nin golleriyle rakibini 2-1 yenerek son 8 takım arasına kalmıştı. Almanya, 1998'de evinde oynanan Dünya Kupası'nı müzesine götüren Fransa'yı ise savunma oyuncusu Mats Hummels'in karşılaşmanın ilk dakikalarında bulduğu golle yenerek evsahibi Brezilya ile oynamaya hak kazanmıştı.

Breziya'yı tarihi farkla yenerek 12 yıl aranın ardından yeniden finale kalmayı başaran "Panzerler", daha önce oynadığı 7 finalin 3'ünden (1954,1974,1990) mutlu sonla ayrılmıştı. Final maçı, Rio de Janeiro kentinin tarihi Maracana Stadı'nda 13 Temmuz Pazar günü TSİ 22:00'de oynanacak.

Scolari'nin totemi ters tepti

Brezilya teknik direktörü Luiz Felipe Scolari, kariyerinin en zor dakikalarını yaşadı. Dev maçtan önce Arjantin bayrağı ile totem yapan Scolari, Almanya'nın üst üste bulduğu gollerden sonra adeta buz kesen stadyumda bir ara yedek kulübesine tutundu kaldı.

Rio'da sokaklar karıştı, Fred'e saldırı

2014 Dünya Kupası yarı finalde Almanya'yı konuk eden Brezilya ilk yarıda 5 golün şokunu yaşadı. İlk yarıda 5 gol yiyen Brezilyalı taraftarlar'dan büyük tepki geldi. Maçın bitiş düdüğü ile 7-1'lik skora isyan eden taraftarlar sokağa döküldü. Büyük öfkeye neden olan tarihi hezimetin ardından taraftarlar maç sonunda, performansı ile hayal kırıklığı yaşatan forvet oyuncusu Fred'e saldırmaya çalıştı.Güvenlikler tarafından son anda engellenen kızgın taraftarlar gözaltına alınırken, protestolar stat dışında da devam etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yc25 Ekim 2022 21:28

Ayib be Sağlık bakanlığı en az 45 bin vermeli Hersey yüzde 400 artmis

Hikmet Yıldız 24 Ekim 2022 08:05

Haberde temmuzda emekliye verilen zam yüzleri güldürdü diyorsunuz yahu memlekette her şey 4 katı zamlanmış verilen yüzde 40 yazıklar olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...