Tgrt Haber

Almanya Fransa'yı 1-0'la geçerek yarı finale yükseldi

05 Temmuz 2014 19:49
Almanya Fransa'yı 1-0'la geçerek yarı finale yükseldi

Fransa'yı çeyrek final maçında 1-0 yenen Almanya, üst üste 4. kez yarı finale yükselen ilk takım oldu.

Turnuva takımı olarak bilinen Almanya, Dünya Kupası’nda tarihi bir başarıya imza attı. Almanya, 24 yıldır Dünya Kupası’na hasret olsa da son 4 organizasyonda adını yarı finale yazdırarak bir ilki gerçekleştirdi. Kupanın önemli takımlarından Fransa’yı dün oynanan çeyrek final maçında Hummels’in golüyle 1-0 mağlup eden "Panzerler", böylece Dünya Kupası tarihinde üst üste 4. kez yarı finale çıkan ilk ülke olma başarısı gösterdi. Almanya, yarı finalde evsahibi Brezilya ile 8 Temmuz Salı günü finale kalmak için mücadele edecek.
Brezilya’ya finalde kaybetmişti
Almanya, 2002 yılında evsahibi Güney Kore’yi yarı finalde 1-0 mağlup ederek finale yükselmişti. Finalde Brezilya’ya 2-0 kaybeden "Panzerler", çok yaklaştıkları kupaya ulaşamamıştı.Almanya, 2006’da İtalya’ya 2-0, 2010’da ise İspanya’ya 1-0 yenilerek, FIFA Dünya Kupası’na yarı finalde veda etmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...