Tgrt Haber

Arda Güler attığı golle tarihe geçti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Haziran 2023 00:12 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 00:12
Arda Güler attığı golle tarihe geçti 

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (Euro 2024) Elemeleri D Grubu dördüncü maçında Galler ile Samsun'da karşılaştı. Karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan A Milli Takımı'mızın golleri Umut Nayir ve Arda Güler'den gelirken, 18 yaşındaki genç yıldız tarihe geçti. 

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki 4. maçında Galler​'i ağırlayan Ay-Yıldızlılar 4 gol attı, 2'si sayılmadı! 10 kişi kalan rakip karşısında Hakan Çalhanoğlu​'yla penaltı kaçırdık! Umut Nayir​ ve Arda Güler'in nefis golleriyle Samsun'da 2-0 kazanmayı başardık. 

LİDERLİK SÜRÜYOR 

Bu galibiyetle A Milli Takım​ D Grubu'ndaki puanını 9'a çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Galler ise 4 puanla 4. sırada kaldı. Grupta Ermenistan 6 puanla ikinci, Hırvatistan ise 4 puanla üçüncü sırada. Sonuncu Letonya'nın ise puanı yok.

27 sene sonra Samsun'da milli maça çıkan Türkiye9 puanla lider durumda bulunuyor.

ARDA GÜLER TARİHE GEÇTİ

Galler filelerini havalandıran Arda Güler, 18 yaş 114 gün ile A Milli Takım tarihinde resmi maç golü atan en genç oyuncu oldu. Öte yandan Arda Güler 4.kez giydiği Milli formayla ilk golünü atmış oldu. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...