Tgrt Haber

Arda Turan, 'Ben sadece Galatasaray taraftarıyım'

05 Ağustos 2014 19:53
Arda Turan, 'Ben sadece Galatasaray taraftarıyım'

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone ve oyunculardan Arda Turan İzmir Atatürk Stadyum'nda basın toplantısı düzenledi.

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone ve oyunculardan Arda Turan yarın oynanacak Galatasaray maçı öncesi İzmir Atatürk Stadyum'nda basın toplantısı düzenledi. Arda Turan sözlerine "Galatasaray'da doğup büyüdüm. Yıllar sonra böyle karşılanmak güzeldi. Bu bir hazırlık maçı olsa da yarın da kazanmak için oynayacağız. Çünkü bir kupa maçı oynayacağız ve kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz" diyerek başladı.Bir gazetecinin Türkiye ve yurt dışındaki çalışma sisteminin farklılığı konusundaki sorusuna "Bir defa farklı bir şekilde çalıştığımız ortada. Dünyanın en iyi takımlarından biri olma yolunda ilerliyoruz ve ben de bu kulübün bir parçasıyım. Yeni futbolculara tavsiyem bu ülkeyi dışarıda temsil etmeye çalışsınlar. Türkiye'nin yurt dışında temsil edilmeye ihtiyacı var" diyerek yanıtladı.
 
Soma için buradasınız bu konu hakkındaki düşüncelerin nelerdir? Ayrıca geçen hafta bir gazeteci arkadaşımızı kaybettik. Bu konudaki düşüncelerini alabilir miyiz?
 
Kötü olaylarla ilgili konuşmam çok zor. Ben duygusal bir insanım. Erkan ağabey için Allah'tan rarhmet ve ailesine başsağlığı diliyorum. Umarım kısa sürede toparlarlar. Soma için ise çok büyük bi acı yaşadık. Galatasaray ve Atletico Madrid kulüplerine teşekkür edeiyorum bu anlamlı organizasyon için. Bu ülkede kötü şeyler artık unutulmuyor.
 
Galatasaray'ın bu sene 4. yıldızı takma şansı nedir, bu sene şampiyonluğu kazanabilir mi?
 
Ben sadece bir Galatasaray taraftarıyım ve kulübüm için iyi dileklerimi sunarım. Bundan fazlasını söyleyemem çünkü içinde olmadığım bir konu hakkında konuşmam doğru olmaz.
 
Arda'nın ardından gazetecilerin soruları teknik direktör Simeone'ye yöneltildi.
 
Bu sezon kadroda önemli değişiklikler oldu. Bu sezon hedefi ve Galatsaaray ile ilgili düşünceleri neler?
 
Galatasaray Türkiye için her zaman önemli bir takımdır. Gerek tarihi gerekse başarıları anlamında. Biz de sezon öncesi toparlanmak istiyoruz ve bizim açımızdan da önemli bir hazırlık maçı oynayacağız.
 
Türkiye Atletico Madridi'i Arda'dan dolayı çok seviyor. Final maçında size dua ettik ama olmadı. Final için neler düşünüyorsunuz? Ayrıca Arda için ne düşünüyorsunuz?
 
Arda, çok teknik, çalışkan ve yetenekli bir oyuncu. Takım için elinden geleni yapıyor. Final içinse çok çalıştık ama futbolda böyle sonuçlar olabiliyor.
 
Mandzukic'in sakatlığı ne durumda?
 
Mandzukic'in sakatlığı sürüyor. Final maçına yetişemeyecek gibi görünüyor. Ancak ikinci maçta oynama şansı var.
 
Atletico Madrid Diego Costa, Diego Ribas, Filipe Luis gibi çok önemli oyuncuları kaybetti. Bu takımla şimdi nasıl bir düzende çalışacak?
 
Soma için baş sağlığı. Büyük kulüplerde bu tarz değişikliklerin olması çok normal Ne kadar büyük kulüpler olursanız olun oyuncular gelirler ve giderler. önemli olan elinizdeki ekiplke en iyi işi çıkarmaya çalışmaktır.
 
Türkiye'de çalışmak ister misiniz?
 
Neden olmasın. Bugün aldığım referans sayesinde aynı tutkuyla çalışabilirim burada.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...