Tgrt Haber

Arsenal zirveye ortak oldu

15 Ekim 2016 20:53
Arsenal zirveye ortak oldu

İngiltere Premier Lig'in 8. haftasında Galler ekibi Swansea City'yi 3-2 mağlup eden Arsenal, zirveye Manchester City ile ortak oldu.

Ligde beş haftadır bileği bükülmeyen Arsenal, Emirates Stadı'nda  Swansea City'yi ağırladı. Theo Walcott'un yedi dakika içinde attığı iki golle  üstünlüğü yakalayan ev sahibi ekip, İzlandalı Sigurdsson'un golüne engel olamadı  ve soyunma odasına 2-1 üstünlükle gitti.
 
Bugün 28 yaşına giren Mesut Özil'in ikinci yarıda attığı golle skoru  3-1'e getiren Arsenal karşısında konuk ekip Baston'ın golüyle umutlansa da kalan  dakikalarda skor değişmedi ve Londra ekibi üst üste altıncı galibiyetini elde  etti.
 
Türk asıllı Alman futbolcu Özil, bu sezon takım arkadaşı Koscielny'den  sonra doğum gününde gol atan ikinci futbolcu oldu. Karşılaşmanın 70. dakikasında  kırmızı kart gören Xhaka, takımını 10 kişi bıraktı. 24 yaşındaki İsviçreli  futbolcu, son iki sezonda 4 kez kırmızı kart gördü.
 
 İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetiminde sezona çok iyi bir  başlangıç yapan Manchester City, geçen hafta aldığı Tottenham mağlubiyetinin  ardından bu hafta da sahasında Everton ile 1-1 berabere kalarak son iki maçta beş  puan kaybetti.
 
Karşılaşmanın 43. dakikasında De Bruyne ve 70. dakikasında Agüero ile  iki penaltı atışından yararlanamayan Manchester ekibi, 64. dakikada Lukaku'nun  golüyle geriye düştü. Bu golden sekiz dakika sonra Nolito ile beraberliği  yakalayan ev sahibi takım, seyircisinin önünde kalan dakikalarda skor üretemedi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...