Tgrt Haber

Aysal, 'Galatasaray'da 2 sene daha varım'

15 Nisan 2014 16:23
Aysal, 'Galatasaray'da 2 sene daha varım'

Ünal Aysal, genç ve dinamik birinin hazırlanması için 2016 yılındaki genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını açıkladığını söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, GSTV'ye yaptığı açıklamada, Galatasaray Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, 2016 yılında yeniden aday olmayacağını duyurmasıyla ilgili olarak, "Benim hayat planımda Galatasaray iki sene daha var. Eğer 40 yaşında olsaydım, 'tekrar düşüneyim' derdim ama artık ikinci bir düşünme şansımın olduğunu zannetmiyorum" dedi. Mali genel kurulda bu yıl için seçim yapılıp yapılmayacağı konusunu üyelere oylatma isteğinin gerekçelerini aktaran Aysal, şunları söyledi:
"Mali genel kurulları senede bir yapıyoruz. Aile toplantısı gibi geçiyor. Herkes eteğindeki taşları döküyor. Yönetim olarak elimizden geldiğince soruları yanıtlamaya çalışıyoruz. Yanıtlar rakamsal yahut olayları netleştirme yönünde oluyor. Mali genel kurul başarılıydı. Çok sakindi. Dostluk dozu da sorgulama da yüksekti. Herkesin tatmin olduğunu tahmin ediyorum. Oylama müspet geçti. Ben 'seçim olsun mu olmasın mı?' istemiştim. Ama gördüğüm kadarıyla divan başkanı, ifadedeki aksaklık nedeniyle oylatmadı. 'Oylatmaya gerek' yok dedi. Israrlı olmak için çıktım. Bazı arkadaşlarımız, geçen sene yapılan seçim süresinin bir sene olması gerektiğinde ısrarlıydılar. Hukuki boyutu 3 sene gösteriyordu. Bunların tüm evrakını divana verdik. Orası genel kurul. Bunun kararını veren orası. Yönetimleri seçen, işten alan, değerlendiren kurum. Oylama yapılıp, gerçek düşüncelerinin alınmasını istedim."  
Kararını Galatasaray'ı sevmemesinden dolayı değil çok sevdiğinden ve gelecek kişinin hazırlanması için aldığını vurgulayan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Genç ve dinamik bir arkadaşımızın hazırlanması için, iki senelik bir dönemim daha  olduğunu belirtmek istedim. Galatasaray layık olduğu başkanı hazırlar ve seçer. Böyle olması gerekiyor. İleriye dönük her belirsizlik başarıyı engeller. Galatasaray'ın DNA'ları, kültürü, kuruluş şekli çok farklı. Biz de bu farklılığı korumaya çalışıyoruz" diye konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...