Aziz Yıldırım'a 'onursal başkanlık' önerisi
Sarı-lacivertli camiada, Yargıtay'ın mahkemenin başkan Aziz Yıldırım'a verdiği cezaları onamasının ardından yaşanan şok sürerken, süreçle ilgili değerlendirmeler yapılıyor.
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, kulübün 25 Ocak Cumartesi günü Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştireceği olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda farklı bir gündeminin olacağını belirterek, "Ortada istenmeyen bir durum var. Bütün hukuki yolları arıyoruz. Çare bulamazsak Fenerbahçe tarihinde ilk defa 'onursal başkanlık' unvanını Sayın Aziz Yıldırım'a vereceğiz. Önümüzdeki divan kurulu toplantısında da bunu konuşacağız" diye konuştu. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun 20 Ocak Pazartesi günü gerçekleştireceği toplantıda bundan sonra takip edilecek yolu çizeceğini kaydeden Günay, "Yüksek Divan Kurulu da dahil herkes bu doğrultuda görev yapacaktır" ifadesini kullandı.
Yüksel Günay, Fenerbahçe Kulübü ve Türk futbolu için yaptıklarının ardından Yıldırım'ın çok yakında büstünün de dikileceğini ileri sürdü. Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay, "Fenerbahçe Kulübü'nün ilk kez kanunen men edilen başkanı Aziz Yıldırım'ın çok yakında büstü de dikilir. Bu da bir ilk olur" diye görüşlerini aktardı.Fenerbahçe camiasının 3 Temmuz 2011'den başlayan süreçte birlik ve beraberlikten ayrılmadığını kaydeden Günay, camianın yine aynı duruşu sergileyeceğine inandığını ifade etti. Yüksel Günay, "Biz 3 Temmuz sürecinden beri birlik ve beraberlikten hiç ayrılmadık. Taraftarı, kongre üyesi ve muhalefetiyle birlikte biz laik cumhuriyete layık spor yapma şeklinden vazgeçmiyoruz. Bizim işimiz güven içinde spor yapmaktır. Başka yerlere gitmemiz düşünülemez" şeklinde konuştu."Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na karar düzeltme talebinde bulunacağız"Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Yargıtay'ın şike davası kararının ardından, tebligatın kendilerine ulaşmasıyla, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na karar düzeltme talebinde bulunacaklarını açıkladı. Karar düzeltme talebinden ve yeniden yargılanma konusundan netice alınmaması durumunda da hukuki mücadelelerinin süreceğini vurgulayan Bayraktar, "Bütün hukuki yollar aleyhimize kapatıldıktan sonra Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Buradan da sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz" görüşünü aktardı.