Tgrt Haber

Barcelona yılın transferini yaptı

12 Temmuz 2014 09:39
Barcelona yılın transferini yaptı

Katalan devi, 9 maç ve 4 ay futboldan men edilen, İngiltere'de 'istenmeyen adam' ilan edilen Uruguaylı yıldız için Liverpool'a 87 milyon avro ödeyecek.

Futbolda yılın transfer bombası patladı. Barcelona, Liverpool'un 'yaramaz çocuğu' Luis Suarez'le kesin olarak anlaşmaya vardığını resmen duyurdu. Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'na 'ısırığıyla' damga vuran Uruguaylı yıldız Katalan devine 5 yıllık imza atacak. İtalya-Uruguay maçında rakip oyuncu Chiellini'yi ısırdığı için FIFA tarafından 9 milli maç ve 4 ay futboldan men edilen golcü oyuncu, daha önce de benzer vukuatları sebebiyle Liverpool'u zor durumda bırakmış, Ada'da 'istenmeyen adam' haline gelmişti. Bunun üzerine Suarez'i transfer etmek için girişimlerini sıklaştıran Barcelona, sonunda istediğini elde etti. Geçtiğimiz aralık ayında Luis Suarez'in serbest kalma bedelini 87 milyon avroya çeken Liverpool'a bu parayı peşin olarak vermeyi vadeden Barça, 1 haftalık görüşmelerin ardından işi bitirdi. Hafif sakatlıkları bulunan Luis Suarez, Barcelona'nın sağlık ekibi tarafından Uruguay'da sağlık kontrolünden geçirilecek.
Parası Fabregas ve Alexis'ten
Barcelona, Cesc Fabregas ve Alexis Sanchez transferlerinden elde ettiği geliri Luis Suarez için harcayacak. Son 3 sezon Barcelona'da oynayan ve geçen sezon 34 maçta 19 golü bulanan Alexis Sanchez Katalan kulübünden en pahalı bonservis bedeliyle ayrılan ikinci oyuncu oldu. Luis Figo'yu 2000 yılında 71.6 milyon avro karşılığında Real Madrid'e veren Barcelona, Arsenal'den 48 milyon avro alacak. Fabregas'ın Chelsea'ye transferinde de 36 milyon avro kasasına koyan Katalan devi, böylece Luis Suarez'in parasını çıkarmış oldu. Liverpool Teknik Direktörü Brendan Rodgers, Suarez'i kulüpte tutmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını; fakat bu aşamadan sonra ona kariyerinde başarılar dilediğini söyledi.
FORMAYI GİYDİ
Önümüzdeki günlerde resmi imzayı atacak olan Luis Suarez, Barcelona formasını sırtına geçirdi. Alexis Sanchez'in 9 numaralı formasını giyecek olan Uruguaylı yıldız, Liverpool taraftarına da twitter üzerinden “You'll never walk alone” (Asla yalnız yürümeyeceksiniz) sözleriyle veda etti.
YEPYENİ BİR BARÇA
Yeni sezon hazırlıklarına pazartesi günü başlayacak Barcelona'da, geçen yılki kadrodan 7 futbolcu (Valdes, Puyol, Fabregas, Pinto, Dos Santos, Cuenca, Alexis Sanchez) giderken, Xavi, Song, Alves, Tello, Afellay ve Oier'in de takımdan ayrılması bekleniyor. Yeni sezon için henüz iki kaleci (Ter Stegen ve Bravo) ile orta sahaya Sevilla'dan Rakitiç'i alan Barcelona, ayrıca kiralık giden Rafinha ve Gerard Deulofeu'yu da geri aldı. Göreve gelen İspanyol teknik adam Luis Enrique'nin Suarez dışında istediği transferlerin Marquinhos (PSG), Jeremey Mathieu (Valencia) ve Cuadrado (Fiorentina) olduğu öne sürülüyor. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...