Tgrt Haber

Başakşehir Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti

21 Ağustos 2016 21:38
Başakşehir Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti

Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe, Süper Lig'in 1.haftasında karşı karşıya geldi. Karşılaşma Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe, deplasmanda MedipolBaşakşehir ile karşı karşıya geldi. Medipol Başakşehir iki kırmızı kartın çıktığı mücadelede Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etmeyi başardı ve lige 3 puanla başladı.

Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golü 3. dakikada MarcioMossoro kaydetti. Ev sahibi ekipte 54. dakikada EmreBelözoğlu kırmızı kart görürken, Fenerbahçe'de de 78. dakikada MehmetTopal kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Bu sonuçla Başakşehir, rakibine karşı sahasında üstünlüğünü sürdürdü. Başakşehir sahasında Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son 9 maçta sadece 1 yenilgi aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe sahasında Kayserispor'u konuk edecek. Medipol Başakşehir ise deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda oynanan Grasshoppers maçının ilk 11'inde iki değişiklik yaparak sarı-lacivertli takımı, Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftasında yapılan Medipol Başakşehir maçında sahaya sürdü. Aatif Chahechouhe ile Jose Fernandao'yu yedeğe çeken Advocaat, bu oyuncuların yerine Volkan Şen ile Alper Potuk'u sahaya sürdü.

EV SAHİBİ BAŞAKŞEHİR FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Karşılaşmaya ev sahibi ekip Medipol Başakşehir çok hızlı başladı. Henüz 2. dakikada gelişen Başakşehir atağında Edin Visca ceza sahası dışında topla buluştu. Visca ceza sahasına girdi ve sol çaprazdan kaleye şutunu gönderdi ancak top yan ağlarda kaldı. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra 3. dakikada Visca'nın pasında Marcio Mossoro topla buluştu. Mossoro sol çaprazdan ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı düzgün ve sert vuruşta topu ağlara gönderdi. Medipol Başakşehir 3. dakikada Mossoro'nun bu golüyle 1-0 öne geçti.

İlk 10 dakika daha etkili oynayan rakibi karşısında dengeyi kurmaya başlayan Fenerbahçe, daha çok kanatlardan pozisyon aramaya başladı. 18. dakikada Alper Potuk'un pasında Gregory Van Der Wiel topla buluştu. Gregory Van Der Wiel sağ kanada yakın noktada aldığı topla biraz ilerledikten sonra kaleye şutunu çıkardı ancak kaleci Volkan Babacak topu kontrol etmeyi başardı.

F.BAHÇE GOLÜ BULDU ANCAK OFSAYT KARARI GELDİ

Sarı-lacivertli ekip 29. dakikada sol kanattan atağa çıkarken, Volkan Şen'in pasına Emenike hareketlendi. Emenike sol çizgide topu kontrol ettikten sonra ceza yayındaki Salih Dursun'a pasını çıkardı. Salih Dursun topu kontrol ettikten sonra kaleye şutunu çıkardı. Salih'in şutunda top savunmadan sekti ve Alper Potuk'un önünde kaldı. Alper yaptığı düzgün vuruşta topu ağlara gönderdi ancak hakem ofsayt bayrağı kaldırdı ve bu gol geçerli sayılmadı.

İlk yarının sonlarına doğru Başakşehir oyunu daha çok kendi sahasında kabul ederken, kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Fenerbahçe daha fazla topla oynamasına ve rakip alanda daha fazla yer almasına rağmen etkili bir gol pozisyonu üretemedi. İlk 45 dakikanın kalan kısmında başka gol olmadı ve ilk yarı Medipol Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARIYA DA EV SAHİBİ HIZLI BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısının henüz 47. dakikası oynanırken, Skrtel'ın rakibine yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi ve Skrtel bu pozisyonda bir de sarı kart gördü. Başakşehir sol kanattan bir serbest vuruş kazandı. Visca'nın ceza sahasuba havalandırdığı top doğrudan auta gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekipte bu kez sağ kanatta Mossoro rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve hakem faul düdüğünü çaldı. Emre'nin serbest vuruşta havalandırdığı topu Volkan Demirel yumrukladı.

EMRE BELÖZOĞLU'NDAN SERT MÜDAHALE! KIRMIZI KART...

Karşılaşmanın 54. dakikasında Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike, Emre Belözoğlu'nun kayarak yaptığı sert müdahale sonrasında yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda Emre Belözoğlu'na kırmızı kartını çıkardı. Başakşehir son 36 dakikayı 10 kişi oynadı.

Mücadelenin 58. dakikasında Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, oyuna ilk müdahalesini de gerçekleştirdi. Sarı-lacivertli takımda Ozan Tufan kenara gelirken, Hollandalı yıldız Robin van Persie oyuna dahil oldu.

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı da oyuna ilk müdahalesini gerçekleştirdi. 60. dakikada Sokol Cikalleshi kenara gelirken, yeni transfer Mustafa Pektemek oyuna girdi.

STOCH GİRDİ, FENERBAHÇE GOLE ÇOK YAKLAŞTI

10 kişi kalan rakibi karşısında Fenerbahçe, beraberlik için baskısını iyice arttırdı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, 72. dakikada tüm gole yakın isimlerini sahaya sürdü. Volkan Şen ile Emenike kenara gelirken, Fernandao ile Stoch oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe 76. dakikada sol kanattan etkili bir hücuma çıktı. Ceza sahasına sol kanattan giren Hasan Ali, arkadaşlarına baktı ve ceza sahası içerisine hareketlenen Miroslav Stoch'a pasını çıkardı. Stoch gelen topu doğrudan kaleye gönderdi ancak Stoch'un yerden yaptığı vuruş direğin az farkla yanından auta çıktı.

İKİNCİ KIRMIZI KART DA ÇIKTI! BU KEZ F.BAHÇE

Mücadelenin 78. dakikasında Mehmet Topal, kayarak Cengiz'e sert bir müdahalede bulundu. Hakem Ali Palabıyık, bu pozisyonda Mehmet Topal'a direk kırmızı kartını çıkardı. Bu karttan sonra iki takım da kalan süreyi sahada 10'ar kişi ile tamamladı.

BÜYÜK FIRSAT KAÇTI! ÖNCE DİREK, SONRA VOLKAN

Fenerbahöe 86. dakikada çok önemli bir gol pozisyonuna girdi. Sol kanattan ceza sahasına havalandırılan topa Fernandao düzgün bir kafa vuruşu yaptı ancak top üst direkten geri döndü. Kale önüne yakın noktada topu önünde bulan Van Persie, bu kez kaleye topu göndermek istedi ancak Volkan Babacan son anda topu uzanarak kornere göndermeyi başardı.

Kalan sürede sarı-lacivertli ekip beraberlik için daha fazla rakip alanda pozisyon arasa da başka gol olmadı. 90 dakika sonunda Medipol Başakşehir, 3. dakikada Mossoro'nun attığı golle Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etmeyi başardı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...