Tgrt Haber

Beşiktaş Bursa'dan galip ayrıldı

08 Kasım 2015 18:17
Beşiktaş Bursa'dan galip ayrıldı

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Bursaspor ile Beşiktaş, Bursa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Beşiktaş'ın yıldızı Oğuzhan Özyakup'un ayağından attığı golle Bursaspor'u 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi 89. dakikada Oğuzhan Özyakup'un golüyle Beşiktaş 1-0 kazanmayı başardı. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 26'ya çıkardı ve haftayı lider kapadı. Bursaspor ise 15 puanda kaldı.

SAĞLAM BU SEZON İLK KEZ YAPTI

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş maçı için kadroda küçük bir revizyona gitti. Medicana Sivasspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Sercan Yıldırım, Beşiktaş maçında 18 kişilik kadroya alınmadı. Kart cezalısı Sivok ile Aziz Eraltay da maçı tribünden izledi. Sağlam, Faty'i ilk kez yedek kulübesinde bekletirken, geçen maçta sahaya ilk 11'den çıkan Erdem Özgenç de yedekler arasında yer aldı.

MÜCADELE ÇOK HAREKETLİ BAŞLADI

Karşılaşma beklendiği gibi oldukça hareketli başladı. Ev sahibi Bursaspor ilk dakikalarda daha fazla topla oynayan ve daha etkili olan taraftı. Mücadelenin 6. dakikasında yeşil-beyazlı ekip sağ kanattan tehlikeli bir atak yaptı. Sağ kanattan çizgiye doğru inen Luis Advincula müsait pozisyondaki Josue'ye topu gönderdi. Josue ceza alanı dışından düzgün bir şut çıkardı ancak top auta gitti.

GOMEZ KAÇIRDI, BURSASPOR DİREĞE TAKILDI

Beşiktaş ilk 5 dakikanın ardından oyuna biraz daha ortak olmayı başardı. 11. dakikada Ricardo Ouaresma'nın soldan ortasında golcü oyuncu Mario Gomez ceza alanı içerisinde topla buluştu. Gomez kaleci Mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çıkardı ancak kaleci Mert'e çarpan top kornere gitti.

Beşiktaş'ın bu tehlikeli atağından kısa bir süre sonra Bursaspor da çok önemli bir gol pozisyonuna girdi. 15. dakikada yeşil-beyazlı ekip sağ kanattan bir korner atışı kazandı. Ceza sahası içerisine kullanılan kornerde topa Bekir Yılmaz kafa ile vurdu ancak Bekir'in kafa vuruşu önce direğe çarptı daha sonra Tolga Zengin'in ellerine gitti.

Hızlı ve hareketli başlayan mücadelede ilk 20 dakikanın ardından tempo biraz daha düştü. İki takım da orta sahaya hızlı geçmmek isterken, kolay top kayıpları ortaya çıktı. Mücadelenin 32. dakikasında topa sahip olma oranlarında Burasspor'un %52'ye, %48'lik üstünlüğü vardı.

ERSAN GÜLÜM ACI İÇERİSİNDE YERDE KALDI

Karşılaşmanın 34. dakikasında Beşiktaş'ta Ersan Gülüm, Necid ile girdiği ikili mücadele sonrası acı içerisinde yerde kaldı. Ersan Necid ile girdiği mücadele sonrası yere düşerken, Necid'in kramponlarının Ersan Gülüm'ün sağ el bileğine geldiği görüldü. Ersan'ın yerde kalmasının ardından sağlık görevlileri sahaya girerken, oyun da kısa süre durdu. Ersan tedavisinin tamamlanmasıyla oyuna devam etti.

42. dakikda Bursaspor'un yıldız isimlerinden Necid, sağ kanatta Ersan ile girdiği mücadele sonrasında yerde kalırken, hakem pozisyonu faul olarak değerlendirdi. Jouse serbest vuruşu sert bir şekilde ceza sahasına gönderirken, Tolga topu yumruklarıyla uzaklaştırmayı başardı. İlk yarının kalan kısmında da gol sesi çıkmadı ve ilk 45 dakika 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

ŞENOL GÜNEŞ İLK MÜDAHALESİNİ YAPTI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Şenol Güneş ilk yarıda tutuk görüntüsüyle dikkat çeken Jose Sosa'yı kenara alırken, oyuna Necip Uysal girdi. İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi ev sahibi Bursaspor hızlı başladı. 50. dakikada Bursaspor kornere sonrasında Beşiktaş kalesi topu uzaklaştırmakta zorlandı. Daha sonra siyah-beyazlı ekibin savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

İkinci yarının da ilk 10 dakikasın sonrasında oyunda tempo oldukça düştü. İki takım karşılıklı ataklar yaparken, orta sahada bolca top kaybı yaşandı. Beşiktaş ikinci yarının 65. dakikasında önemli bir atak gerçekleştirdi. Sağ kanattan Ricardo Quaresma ceza sahasına düzgün bir orta açtı. Quaresma'nın ortasına Gökhan Töre kafa vurdu ve top üstten auta çıktı. Ancak hakem Gökhan'ın kafa vuruşundan önce ofsayt kararını verdi. Mücadelenin 67. dakikasında Ricardo Quaresma rakibine arkadan sert bir müdahalede bulundu ve hakem faul kararı verdi. Hakem bu pozisyonda Quaresma'ya bir de sarı kart çıkardı.

UZAKLARDAN STOCH KALEYİ DÜŞÜNDÜ

Karşılaşmanın 80. dakikasında Bursaspor çok tehlikeli bir kontratağa çıktı. Sağ kanattan hızlı gelişen Bursaspor atağında Josue topu sol kanata gönderdi. Emre topla buluştuktan sonra hızlı bir şekilde ceza sahasına girdi ve topu arkasından gelen Stoch'a topuk pasıyla bıraktı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Stoch topu kontrol ettikten hemen sonra ceza sahası dışından sert bir şutla kaleye göndermek istedi ancak top az farkla üstten auta gitti.

88. dakikada Bursaspor yine çok tehlikeli bir atak gerçekleştirdi. Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında ceza sahası içerisine yerden bir orta açıldı. De Sutter'den önce Necip araya girerek topu kornere gönderdi ve önemli bir pozisyonu engellemeyi başardı.

BEŞİKTAŞ'TA OĞUZHAN ÖZYAKUP SAHNEYE ÇIKTI

Bu ataktan hemen sonra gelişen Beşiktaş atağında, siyah-beyazlı takım başarılı kısa paslar yaparak topu Bursaspor ceza sahası önüne kadar getirdi. Ceza yayı üzerinde Oğuzgan Özyakup topla buluştu. Oğuzgan topu kontrol ettikten sonra yerden düzgün bir şut çıkardı ve topu ağlara göndermeyi başardı. Beşiktaş, 89. dakikada Oğuzhan'ın golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Oğuzhan topla buluşmadan önce Beşiktaşlı oyuncuların yaptığı paslaşma dikkatlerden kaçmadı.

Kalan dakikalarda Bursaspor beraberlik için yüklense de mücadelede başka gol olmadı ve Beşiktaş, Bursaspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...