Tgrt Haber

Beşiktaş kupaya veda etti

03 Mart 2016 23:21
Beşiktaş kupaya veda etti

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Torku Konyaspor'a 1-0 mağlup olan Beşiktaş kupaya veda etti.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Torku Konyaspor ve Beşiktaş karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan maçı Torku Konyaspor 1-0 kazandı. Yeşil-beyazlı ekibin golü 84. dakikada Alban Meha'dan geldi. İlk karşılaşmayı İstanbul'da 2-1 kazanan Torku Konyaspor, bu sonuçla birlikte adını yarı finale yazdırdı ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Fenerbahçe-Torku Konyaspor yarı final maçı 10-11-12 Mayıs'tan birinde oynanacak.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Güvenlik güçleri tarafından Konya Büyükşehir Stadyumu girişi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Taraftarlar üstleri aranarak stadyuma alınırken, bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

FUTBOLCULARA BÜYÜK İLGİ

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan her iki takımın futbolcularına da taraftarlar tezahüratlarla karşıladı. Yeşil beyazlı taraftarlar futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Beşiktaşlı futbolcular da taraftarlarının tezahüratları ile sahaya çıktı.

GÖRSEL ŞOV İLE BAŞLADI

Karşılaşmanın oynandığı 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Stadyumu tamamen doldu. Karşılaşmayı yaklaşık 2 bin Beşiktaş taraftarı izlerken, yeşil beyazlı taraftarlar ise tribünlerin tamamına yakınını doldurdu. Takımına verdiği destekle bu sezon alınan başarılı sonuçlarda büyük rol oynayan yeşil-beyazlı taraftarlar tribünde görsel şov yaptı. Yeşil-beyazlı taraftarlar karşılaşma öncesi mehter marşı eşliğinde Doğu Tribününde renkli döviz kullanarak, 'Şehr-i Müdafaa' yazısı oluşturdu.

İLK YARI TAKTİK SAVAŞI

Maçın ilk yarısında iki takım da 'mutlak' denebilecek bir gol pozisyonu bulamadı. Oyunun kontrolü genel olarak Beşiktaş'ın elinde olsa da ev sahibi takım Meha ve Ömer Ali ile etkili ataklar geliştirmeye çalıştı. 26'da Quaresma'nın pasında Gomez topa dokunamadı. 31 ve 37'de Tosic soldan geldi ancak skoru değiştiremedi. 45'te ise bu sefer Konyaspor gole yaklaştı. Ali Çamdalı'nın pasında Holmen açısını yitirmesine rağmen vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı.

İLK YARININ KOPYASI

İkinci yarıya gergin Gökhan Töre'yi kenara alıp Kerim Frei ile başlayan Şenol Güneş, tur için gerekli golü beklediği o ilk dakikalarda bulamadı. İkinci devrenin ilk ciddi tehlikesi de 61'de Ömer Ali Şahiner'in soldan çizgiye inip yaptığı ortayı Boyko'nun tokatlaması ile yaşandı. Devrenin ortalarına doğru oyuncu değişiklikleri artınca enerji kazanan takımlar skor anlamında kısır kaldı.

KONYASPOR'DAN İYİ SAVUNMA

İstanbul'daki maçı 2-1 kazanan ev sahibi ekip kupa boyunca neden hiç yenilmediklerini bu maçta da kanıtladı. Kontrataklarda bile en fazla üç oyuncu ile rakip yarı alana inen Konya ekibi defanstaki disiplini ve katı tutumu ile Beşiktaş forvetlerine göz açtırmadı.

KAÇAN KAÇANA

Maçta uzun süre yaşanmayan pozisyonlar son dakikalara sığdı. 76'da Meha ceza alanı içi sol bölümünde kendisine gelen topu şut açısı olmasına karşın vurmayıp içeri çevirdi ancak Serdar araya giren isimdi. 80'de Beşiktaş tehlikeli geldi. Sağ kanattan yapılan ortaya Marcelo kale ağzında yükseldi ve kafayı vurdu. Kaleci Kaya çizgi üzerinde kontrol etti topu.

MEHA'DAN FÜZE VE GOL!

Beşiktaş turu getirmesi için kilidi açacak golü ararken savunmasında kritik bir hata yaptı. Ceza alanı dışında kaptırılan top en düşmemesi gereken ismin; uzaktan şutları ile bilinen Alben Meha'nın önüne düştü. Meha da ceza alanı dışından sol ayağı ile adeta bir füze gönderdi ve Boyko'nun müdahalesine rağmen topu ağlarla buluşturdu.

Kalan dakikalarda iki takım da tabelayı değiştiremedi ve Konyaspor, Beşiktaş'ı eleyerek yarı finale yükseldi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...