Tgrt Haber

Beşiktaş Napoli ile kendi evinde berabere kaldı

01 Kasım 2016 20:00
Beşiktaş Napoli ile kendi evinde berabere kaldı

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü haftasında Beşiktaş, İtalya temsilcisi Napoli'yi konuk etti. Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

Beşiktaş - Napoli maçı, karşılıklı goller sonrasında 1-1 sona erdi.

Vodafone Arena'da oynanan Şampiyonlar Ligi 4. hafta mücadelesinde Beşiktaş 79. dakikada Quaresma ile öne geçti, Napoli 82. dakikada Hamsik ile cevap verdi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş 4. hafta sonunda puanını 6 yaparken; Napoli ise 7 puana yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında Beşiktaş evinde Benfica ile karşılaşacakken, Napoli ise evinde Dinamo Kiev'i konuk edecek.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN DEĞİŞİKLİKLER

Şenol Güneş, yaşanan sakatlıklar sonrası Spor Toto Süper Lig'deki Gençlerbirliği maçına göre önemli değişiklikler yaptı.

Süper Lig'deki Antalyaspor maçında Caner Erkin'i kaybeden ve Gençlerbirliği karşısında da Anderson Talisca ile Necip Uysal'ın sakatlığı nedeniyle bu oyunculardan yoksun kalan siyah-beyazlı ekip, son resmi karşılaşmaya göre 5 farklı oyuncuyla Napoli maçına çıktı.

Napoli maçında sakatlanan ve Antalyaspor ile Gençlerbirliği karşılaşmalarında forma giyemeyen Gökhan İnler, sakatlığının geçmesinin ardından İtalya temsilcisiyle yapılan ikinci karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı.

TEK FORVET ABOUBAKAR

Güneş, Napoli ile oynanan ilk maçta olduğu gibi forvet hattında Vincent Aboubakar'a görev verdi.

İtalya'daki karşılaşmada iki gol kaydeden ancak Gençlerbirliği mücadelesinde ikinci yarıda oyuna dahil olan Aboubakar, ikinci karşılaşmada da takımı adına gol aramak üzere ilk 11'de oynadı.

RHODOLFO İLK 11'DE

Siyah-beyazlı ekipte savunmanın göbeğinde şans bulan Brezilyalı futbolcu Luiz Rhodolfo, 266 gün sonra Beşiktaş formasıyla bir resmi maçta ilk 11'de görev aldı.

Geçen sezon başında transfer edilen ancak Süper Lig'de 7 Şubat 2016'da Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Rhodolfo, Napoli karşısında Marcelo ile savunmanın göbeğinde oynadı. Bu sezon Gençlerbirliği ve Atiker Konyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olan Rhodolfo, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk üç maçta yedekler arasında yer almıştı.

Beşiktaş'ta son Avrupa kupası maçını geçen sezon Sporting Lizbon karşısında oynayan Luiz Rhodolfo, böylece siyah-beyazlı formayla ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini yaşadı.

HUTCHINSON KAPTAN OLARAK ÇIKTI

Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği maçı kadrosunda yer almayan Atiba Hutchinson, iyileşmesinin ardından Napoli mücadelesinde kaptan olarak sahaya çıktı.

Hutchinson, Gökhan İnler'in yanında savunmaya destek olmaya çalıştı.

Teknik direktör Güneş, son lig karşılaşmasında ilk 11'de oynattığı Gökhan Gönül'ü yedek soyundurup bu oyuncunun yerine sağ bekte Andreas Beck'e görev verdi.

TOSIC SOL BEKE GEÇTİ

Caner Erkin'in sakatlığı sonrası stoperde istikrarlı futboluyla taraftarların sevgisini kazanan Dusko Tosic'in, görev yeri değişti.

Savunmanın göbeğinde Marcelo ile iyi bir uyum sağlayan Tosic, Napoli maçında sol bekte görev alırken, Adriano Correia bu oyuncunun önünde takıma katkı vermeye çalıştı.

Beşiktaş'ta kalede yine Fabricio Agosto Ramirez yer alırken, Anderson Talisca'nın sakatlığı sonrası hücuma dönük orta saha görevini Tolgay Arslan yerine getirdi.

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu Ricardo Quaresma ise orta sahanın sağında şans buldu.

DUSKO TOSIC'TEN KÖTÜ HABER

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Beşiktaş oldukça istekli bir görüntü çizerken, topun arkasında yer alarak yaptığı presle Napoli'nin hücuma çıkmasını engelledi ve uzun süre İtalyan ekibinin pozisyon bulmasına izin vermedi.

Beşiktaş'ta 13. dakikada üzücü haber geldi. Maçın 13.dakikasında sakatlanan Dusko Tosic, bir süre kendisini denedi ve 24. dakikada oyundan çıkmak zorunda kalırken; yerini Cenk Tosun'a bıraktı.

EN NET POZİSYON BEŞİKTAŞ'TAN!

Beşiktaş, rakip yarı alana geçtiğinde kanatlardan hızlı paslarla ceza alanında etkili olmaya çalıştı. Siyah-beyazlılar 29. dakikada çok net bir pozisyon yakaladı, ancak direği geçemedi.

Bu dakikada sol kanattan Ricardo Quaresma, ortasını ön direğe doğru gönderdi ve o noktada Kalidou Koulibaly topu uzaklaştıramayınca meşin yuvarlak Atiba Hutchinson'ın önünde kaldi. Atiba, ceza sahası içi sol çaprazından çok sert bir şut çekti, ancak top yan kale direğine çarpıp auta gitti.

NAPOLI TEHLİKELİ GELDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına Napoli daha etkili başladı ve Beşiktaş yarı alanına yerleşerek gol için etkili olmaya çalıştı.

51. dakikada Manolo Gabbiadini'nin pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan ve kaleci Fabri ile karşı karşıya kalan Jose Callejon, aşırtma bir vuruş denedi, ancak top direğin dibinden auta çıkıyor.

BEKLENEN GOL PENALTIDAN

Beşiktaş'ta 66. dakikada Gökhan İnler'in yerine sakatlığı geçen Oğuzhan Özyakup oyuna dahil oldu ve Beşiktaş'tan beklenen gol penaltıdan geldi.

77. dakikada sağ kanatta topla buluşan Vincent Aboubakar ortasını ceza alanına göndermek istedi, ceza alanı içinde Nikola Maksimovic topu eliyle kontrol etti ve hakem Mark Clattenburg tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Ricardo Quaresma, kaleci Pepe Reina'nın sağına doğru çok sert bir şut çekerek ağları sarstı ve Beşiktaş'ı öne geçirdi.

HAMSIK CEZA ALANI DIŞINDAN ATTI!

Temsilcimiz Beşiktaş'ın üstünlük golü sonrasında Napoli beraberlik için daha fazla risk almaya başladı ve aradıkları golü, Hamsik ceza alanı dışından attı.

82. dakikada ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Marek Hamsik, sol ayağıyla şutunu çekti ve top Fabri'nin uzanamadığı noktaya gidince ağlarla buluştu. Skor 1-1 oldu.

Kalan dakikalarda Beşiktaş kontrollü bir oyun ile rakibine şans tanımadı ve iki takım da sahadan 1 puanla ayrıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...