Tgrt Haber

Beşiktaş rekor kırdı

19 Ekim 2015 06:53
Beşiktaş rekor kırdı

Beşiktaş, son 12 sezonun en başarılı 8 hafta startını verirken, Rize maçında 537 başarılı pasla 9 yıllık rekoru kırdı. 94 pasın 93'ünü isabetli kullanan Atiba da 5 yılın en yüksek değerine ulaştı

Çaykur Rizespor karşısında tek gollü galip gelerek liderlik koltuğunu koruyan Beşiktaş dünkü maçta çok sayıda rekoru da kırmayı başardı. 1- Şenol Güneş'in ekibi, ilk 8 haftada topladığı 19 puanla son 12 sezonun en başarılı startını verirken, pas değerlerinde de geçmiş sezonları alt üst etti. 2-Kartal, maç boyunca 537 başarılı pas yapmayı başardı. Bu değerin üstüne en son 29 Ekim 2006'da yani 9 yıl önce Sakaryaspor deplasmanında 543 isabetli pas ile çıkılmıştı. Beşiktaş son 302 lig maçının en yüksek başarılı pas değerine böylece ulaşmış oldu. 3- Atiba Hutchinson 90 dakikada 94 pas yapıp, 93'ünde isabet sağlarken, bu değer Beşiktaş'ın son 5 yılında Beşiktaşlı bir futbolcunun ulaştığı en yüksek isabetli pas değeri olarak kayıtlara geçti. Kanadalı yıldızın pas başarı yüzdesi ise yüzde 98,9 oldu. 

'GÜÇLÜ OLMANIN EKMEĞİNİ YEDİM' 
Şenol Güneş'in, sol bekte Tosic'in yerine şans verdiği İsmail Köybaşı, 305 gün sonra 11'de formasına kavuştu. Tecrübeli futbolcu duygularını şöyle anlattı: "Bu takımda oynadığım için çok şanslı hissediyorum kendimi. Mental anlamda kendimi güçlü tutmaya çalışıyorum. Bunun ekmeğini de bugün yedim diye düşünüyorum." 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...