Tgrt Haber

Beşiktaş Trabzonspor'u 2-1 yendi

05 Kasım 2016 19:07
Beşiktaş Trabzonspor'u 2-1 yendi

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Beşiktaş, Vodafone Arena'da Trabzonspor'u konuk etti.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Vodafone Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi Beşiktaş, 2-1'lik skorla kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Luiz Rhodolfo, 17. dakikada penaltıdan Cenk Tosun attı. Trabzonspor'un tek golü 41. dakikada Yusuf Erdoğan'dan geldi.

Beşiktaş, derbi galibiyetiyle birlikte puanını 24 yaptı ve lider Başakşehir ile arasındaki farkı 2'ye indirdi. Trabzonspor ise 11 puanda kaldı.

Milli aradan sonra Beşiktaş, 19 Kasım Cumartesi saat 19.00'da Adanaspor'a konuk olacak. Trabzonspor ise 21 Kasım Pazartesi günü Antalyaspor'u sahasında ağırlayacak.

DUSKO TOSIC, HEM CEZALI HEM SAKAT

Siyah-beyazlı takımda hem cezalı olan hem de sakatlığı bulunan Dusko Tosic'in yokluğunda Trabzonspor mücadelesinde savunmanın göbeğinde Napoli mücadelesinde olduğu gibi Luiz Rhodolfo görev aldı.

Geçen sezon Süper Lig'de 7 Şubat 2016'da Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Rhodolfo, bu sezon Süper Lig'de ilk kez ilk 11'de oynama şansı yakaladı.

Bu sezon Gençlerbirliği ve Atiker Konyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olan Brezilyalı oyuncu, Napoli maçında da ilk 11'de görev almıştı.

GÜNEŞ'TEN CENK TOSUN'A YENİ GÖREV

Son resmi maçta yedekler arasında yer alan Cenk Tosun, Trabzonspor karşısında 11'de oynadı. Napoli maçında olduğu gibi forvet hattında Vincent Aboubakar gol ararken, Cenk ise orta sahanın sağında görev aldı.

eşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Ricardo Quaresma ve Marcelo Guedes da ilk 11'de görev aldı.

Andreas Beck ve Gökhan İnler gibi Tolga Zengin, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu, Kerim Frei ve Atınç Nukan ilerleyen dakikalarda şans bulmak üzere yedek kulübesinde bulundu.

VODAFONE ARENA, NEREDEYSE FULL...

Beşiktaş'ın Trabzonspor ile yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarlar, yine takımlarına büyük destek verdi.

Vodafone Arena'da geçmiş yıllarda kapalı diye tanımlanan Doğu Tribün'nün alt bölümlerinde çok küçük boşluk gözlenirken, mücadeleyi 40 bine yakın taraftar takip etti.

Trabzonsporlu taraftarlar, Beşiktaş karşısında takımlarını yalnız bırakmadı ve kendilerine ayrılan tribünün büyük bölümünü doldurdu. Konuk takım taraftarları, Galatasaray mücadelesinin ardından uzun bir aradan sonra Beşiktaş'ın iç saha maçında takımlarını yalnız bırakmadı.

BEŞİKTAŞ TEMPOLU BAŞLADI, BİR ANDA 2-0 OLDU!

Beşiktaş, maça oyunun kontrolünü elinde tutarak başladı. Kısa paslar yaparak ve takım boyunu daraltarak etkili bir başlangıç yapan Beşiktaş, 5. dakikada Aboubakar ile golün sinyallerini verdi. 7. dakikada Ricardo Quaresma'nın kornerinde, Atiba Hutchinson ön direkte topu aşırdı ve Luiz Rhodolfo arka direkte kafa ile ağları buldu. Beşiktaş, bu golle 1-0 öne geçti.

Golden sonra maçın temposu arttı. Neredeyse 10 dakika süren bu yüksek temponun neticesinde her iki takım da rakip kalede gol fırsatları buldu. 16. dakikada Ricardo Quaresma, sol taraftan ceza sahasına girdi. Quaresma'ya Bero'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Mete Kalkavan penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Cenk Tosun, topu ve kaleci Onur Kıvrak'ı farklı köşelere göndererek farkı 2'ye çıkardı.

TEMPO DÜŞMEDİ, TRABZONSPOR 'FİNAL'LERİ YAPAMADI

Bu iki golden sona maçın temposu yine aynı şekilde devam etti ancak Trabzonspor, Ersun Yanal'ın müdahaleleriyle birlikte daha fazla maçın içine girmeyi başardı. Özellikle Mehmet Ekici ve Yusuf Erdoğan'ın gayretleriyle Beşiktaş yarı alanında atak yapan Trabzonspor, final paslarında ya da şutlarda başarısız olunca yakaladığı pozisyonlardan faydalanamadı.

YUSUF ERDOĞAN'DAN ŞIK VURUŞLA NET BİR GOL!

Devrenin sonuna doğru Trabzonspor, Beşiktaş savunmasının yaptığı hatadan faydalanarak farkı 1'e indirdi. Mehmet Ekici, Beşiktaş savunmasından topu kazandı. Boşta kalan topu alan Matus Bero, attığı ara pasıyla Yusuf Erdoğan'ı %100'lük gol pozisyonuna soktu. Yusuf Erdoğan da şık bir vuruşla 41. dakikada farkı 1'e indirdi.

İlk yarının sonundaki normal sürede 4, uzatmalarla birlikte toplam 6 dakikada başka pozisyon olmayınca ev sahibi Beşiktaş, Trabzonspor karşısında soyunma odasına 2-1 üstünlükle girdi.

İKİNCİ YARIDA DA YÜKSEK TEMPO!

İlk yarıdaki yüksek tempo, maçın ikinci yarısında da hız kesmeden devam etti. Ancak, yüksek tempoyla birlikte takımların pas hataları da arttı. 50. dakikanın ardından arka arkaya net pozisyonlar da gelmeye başladı. Trabzonspor, Matus Bero'nun pasında Dame N'Doye ile skoru eşitleme fırsatından yararlanmadı. Ardından, Vincent Aboubakar yüzde 100'lük bir pozisyonda Onur Kıvrak'ı geçemedi.

ORTA SAHALAR DÜŞTÜ, HOCALAR MÜDAHALE ETTİ

Trabzonspor'un az adamla etkili ataklarına karşılık, Beşiktaş daha çok kontraataklarla etkili olmaya başladı. Dakikalar geçtikçe orta sahalar düşmeye başladı ve pozisyonlar direkt olarak takımların 3. bölgelerinde yaşanmaya başladı. Oyunun bu hale gelmesi sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, sakatlık geçiren Yusuf Erdoğan'ın yerine Aytaç Kara'yı merkez orta saha olarak oyuna aldı. Beşiktaş'ta ise Tolgay Arslan'ın yerine Gökhan İnler oyuna dahil oldu.

SON DAKİKALARDA TRABZONSPOR DAHA ETKİLİYDİ AMA...

İki merkez orta sahanın karşılıklı olarak oyuna dahil olması, oyunun görüntüsünü değiştirmedi. Beşiktaş'ın teknik patronu Şenol Güneş, arka arkaya pozisyonlardan faydalanamayan Vincent Aboubakar'ın yerine Ömer Şişmanoğlu'nu, Trabzonspor'un hocası Ersun Yanal ise oyundan düşen Onazi yerine Luiz İbanez'i sahaya sürdü. Son 10 dakika içerisinde Trabzonspor daha kalabalık bir şekilde hücum etti ancak Beşiktaş savunmasının başarılı hamleleri gole mani oldu. Beşiktaş cephesinde ise özellikle Ricardo Quaresma odağında gelişen ataklar sonuç bulamadı.

Mücadelenin ikinci yarısında gol olmayınca, Beşiktaş zorlu derbide Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...