Tgrt Haber

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Club Brugge ile karşılaşacak

12 Mart 2015 08:10
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Club Brugge ile karşılaşacak

UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u kupanın dışına iterek tarihi bir zafere imza atan Beşiktaş, yeni bir tarih yazmak için Belçika'da sahne alıyor. Siyah-beyazlılar, Club Brugge karşısında avantajlı bir skorla dönmeyi hedefliyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u kupanın dışına iterek tarihi bir zafere imza atan Beşiktaş, yeni bir tarih  yazmak için Belçika'da sahne alıyor. Son 16'ya kalan siyah-beyazlılar, çeyrek final öncesindeki ilk randevusunda Avrupa'da mağlubiyeti olmayan Club Brugge ile karşı karşıya gelecek. Jan Breydel Stadı'ndaki mücadele saat 20.00'de başlayacak. İskoç Futbol Federasyonu'ndan Craig Thomson'un yöneteceği mücadelede ev sahibi ekibin yıldızı Victor Vazquez sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Siyah-beyazlı takımda ise sakatlıkları bulunan Sosa ve Atiba'nın yanı sıra tedavileri devam eden İsmail Köybaşı, Alexander Milosevic ve Tomas Sivok görev yapamayacak. Siyah-beyazlı takımda bir tek Veli Kavlak sarı kart sınırında yer alıyor. Belçika temsilcisinde ise Thomas Meunier ve Şilili futbolcu Francisco Silva sarı kart cezası sınırında yer alıyor.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Club Brugge ile karşılaşacak
Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, Brugge maçı öncesi hedefi açıkladı:
GOL ATMAMIZ ŞART
“İlk maçtan rövanş için avantaj sağlayacak bir sonuç almak istiyoruz. Mutlaka gole ihtiyacımız var”
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Club Brugge karşılaşması öncesinde düzenlediği basın toplantısında İstanbul'a avantajlı bir skorla dönmek istediklerini söyledi. Liverpool'u eleyerek Beşiktaş'ın gücünü ispatladığını belirten Hırvat teknik adam, “Kendi liginde lider, Avrupa'da bu sezon yenilgiyle tanışmamış çok zor bir rakiple karşılaşacağız. Kolay maç olmayacak. İlk maçtan rövanş için avantaj sağlayacak bir sonuç almak istiyoruz” diye konuştu. Jose Sosa ve Atiba'nın yokluğuna dikkat çeken ancak Beşiktaş'ta oynayan her futbolcunun eksikleri aratmayacak yetenekte olduğunu ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “İki önemli oyuncumuzun yokluğu bir dezavantaj gibi gözükebilir ama görev alacak herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapacak. Avrupa'da üst düzey bir oyun oynuyoruz. Futbolcularım bu tür maçlara daha kolay konsantre oluyorlar. Takımıma güveniyorum” ifadelerini kullandı.
Zor durumda kalmazlar
Club Brugge'ün en önemli isimleri arasında yer alan Victor Vazquez'in sezonu kapatmış olmasının kendileri için bir avantaj sağlamayacağını düşündüğünü dile getiren Bilic, “Bu turda yer alan takımların hepsi bir birinden güçlü. Birkaç oyuncunun eksik olması Club Brugge'ü zor durumda bırakmayacaktır” dedi. Belçika'da gole ihtiyaçları olduğunu ifade eden Bilic, “Top bizdeyken iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Burada kesinlikle gole ihtiyacımız var. Club Brugge gibi takımlar karşısında avantaj sağlayabilmek için oyunun bütün hatlarında üstün olmamız lazım” şeklinde konuştu.


DEMBA BA: BRUGGE'E GOLÜM VAR
Beşiktaş'ın bu sezon en golcü ismi olan Demba Ba, Avrupa'da suskunluğa büründü. UEFA Avrupa Kupası'ndaki son 3 karşılaşmada gol atamayan Senegalli yıldıza Bilic moral verdi. Golcü futbolcuya çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Hırvat teknik adam, “Büyük maçlar büyük futbolcularla kazanılır. Brugge'de kendini yeniden bulacağına inanıyorum. Bu turdaki geleceğimizde senin performansın belirleyici olacak” diye konuştu. Demba Ba hocasına, “Bu kez boş geçmeyeceğim. Belçika'da golümü atacağım” diyerek söz verdi. Beşiktaş'taki ilk yılında şimdiye kadar Avrupa'da 8 gol atan yıldız oyuncu, Club Brugge maçında gol attığı takdirde Daniel Pancu'nun 9 gollük rekorunu egale ederek Beşiktaş'ın Avrupa'da en çok gol atan 3. ismi olacak.


Ahmet Nur Çebi'DEN Brugge maçı öncesi net mesaj:
Yolun sonu Varşova
Beşiktaş, Belçika'ya inançlı gitti. Siyah-beyazlı kulübün İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Futbol A Takımı'ndan Sorumlu Yönetici Mete Vardar, yolculuk öncesi takımlarına inandıklarını söyledi. Kendilerini şanslı hissettiğini söyleyen Çebi, “Bu turu geçersek çeyrek finale çıkacağız. İnşallah yolumuz Varşova'ya kadar gidecek” diye konuştu. Yönetici Mete Vardar ise “Moralimiz gayet iyi. Avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz. Liverpool gibi turnuvanın en güçlü takımı karşısında da iki maçta da iyi oynayarak buraya geldik. Club Brugge yoluna namağlup ilerleyen güçlü bir takım. Biz de çok güçlüyüz” dedi. Beşiktaşlı 7 yönetici de takımla birlikte Belçika'ya gitti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...