Tgrt Haber

Beşiktaş'ın yeni transferi İstanbul'da! Formasıyla geldi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
18 Ağustos 2023 06:43 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 06:54

Beşiktaş, transfer görüşmelerinde bulunduğu Bakhtiyor Zaynutdinov, İstanbul'a geldi. Futbol federasyonun talimat değilikliği ile 25 yaşındaki Kazak oyuncu, Süper Lig’de yerli oyuncu statüsünde forma giyebilecek.

Beşiktaş'ın transfer çalışmaları kapsamında bir süredir görüştüğü hücum oyuncusu Bakhtiyor Zaynutdinov, resmi imza için İstanbul'a geldi. Bugün sağlık kontrolünden geçirilecek olan Zaynutdinov'un, siyah-beyazlı kulüple 4 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Kazakistanlı futbolcuyu taşıyan uçak dün gece yarısına doğru İstanbul Havalimanı’na indi. Üzerinde Beşiktaş formasıyla basın mensuplarının karşısına çıkarak poz veren, 25 yaşındaki oyuncu, siyah-beyazlı yetkililer tarafından karşılanarak konaklayacağı otele gitti. 

YERLİ STATÜSÜNDE OYNAYACAK

Futbol federasyonun talimat değilikliği ile 25 yaşındaki Kazak oyuncu, Süper Lig’de yerli oyuncu statüsünde forma giyebilecek. Yapılan değişiklikle Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu, yabancı oyuncu statüsünde sayılmıyor.

Kazak oyuncu forvet, orta sahanın, sol kanat, sol bek ve stoper gibi farklı pozisyonlarda görev yapabiliyor. 2020’de CSKA Moskova’ya Transfer olan Bakhtiyor Zaynutdinov, geçen sezon Rus ekibi ile çıktığı 27 maçta 1 gol, 2 asist ilehücum katkısı sağladı. Bu sezon ise 5 maçta 1 gol attı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...