Tgrt Haber

Braga'nın sadece bir yenilgisi var

26 Şubat 2016 14:27
Braga'nın sadece bir yenilgisi var

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi Braga, Portekiz futbolunda Benfıca, Porto ve Sportıng Lızbon'un izinden gidiyor.

1975-1976 sezonundan bu yana birinci ligde mücadele eden Braga bu süreçte en önemli lig performansına 2009-2010 sezonunda imza attı. Kırmızı Beyazlılar, ligi Benfıca'nın ardından 2. sırada tamamlamıştı.

Porto ile final oynadılar

2010-2011 sezonunda şampiyonlar ligi grubunu Shakhtar ve Arsenal'in gerisinde 3. bitiren Braga, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam ederken, Lech Poznan, Lıverpool, Dınamo Kıev ve Benfıca'yı eleyerek finale yükselmiş ancak finalde bir başka Portekiz ekibi Porto'ya 1-0 kaybetmişti.

Geçen sezon avrupa kupalarında mücadele etmeyen Braga, Portekiz Ligi'ni 4. bitirirken, kupa finalinde Sportıng Lizbon'a normal süresi 3-3 sona eren maçta penaltılarla kaybetti.

2014-2015 sezonunu Sergıo Conceıcao yönetiminde tamamlayan Braga'da sezon başında teknik direktörlük koltuğuna gelen isim ise 42 yaşındaki Paulo Fonseca oldu.

Kupa finalisti olarak UEFA Avrupa Ligi'ne doğrudan grup aşamasından katılan Braga, F Grubunu Fransa'nın Marsilya, Çek Cumhuriyeti'nin Slovan Liberec ve Hollanda'nın Gronıngen takımlarının önünde 13 puanla ilk sırada tamamladı. Son 32 turunda isviçre'nin Sıon takımıyla eşleşen Braga, deplasmanda oynadığı ilk maçı 2-1 kazandı. Portekiz temsilcisi kendi sahasındaki maçta 2 kez geriye düşmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve son 16 turuna yükseldi

Maçlarını 30 bin kişilik munıcıpal stadında oynayan Braga, 23 haftası geride kalan Portekiz Ligi'nde Sportıng Lizbon, Benfıca ve Porto'nun ardından 4. sırada bulunuyor. Portekiz Kupası'nda yarı finalde Benfıca ile karşılaşacak Braga, lig kupasındaysa ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Rıo Ave ile 2 Mart'ta deplasmanda oynayacak.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...