Tgrt Haber

Bundesliga'da tarihi karar

04 Aralık 2014 17:08
Bundesliga'da tarihi karar

Bundesliga tarihi bir karara imza attı. Bugün Almanya Birinci Futbol Ligi kulüpleri maçlarda top kale çizgisini geçti mi geçmedi mi tartışmalarına son vermek için 'Şahin Gözü' tenolojisinin kullanılmasını kararlaştırdı.

Futbol topunun gol çizgisini geçip geçmediği tartışmaları uzun yıllardır gündemden düşmüyor. Bundesliga Kulüpler Birliği bugün Frankfurt’ta yaptığı toplantıda Almanya’da bu tartışmalara son noktayı koydu. Toplantıya katılan 18 kulüpten 15’i gol çizgisi teknolojisinin kullanılması yönünde karar verdi. Bundan böyle Bundesliga’da "gol mü değil mi" sorusu, kale çizgisini görüntüleyen kamera sistemi yardımı ile cevaplanacak. Bu önemli adımın sadece başlangıç olduğunu belirten Bild, ilerde ofsayt ve penaltı kararları için hakem yerine video görüntülere başvurulabileceğini iddia etti. Bundesliga Başkanı Reinhard Rauball, oylamanın ardından yapılan basın açıklamasında , "Gol çizgisi teknolojisinin kullanımı için olumlu karar verildi" dedi. Alman Futbol Ligi (DFL) Direktörü Andreas Rettig ise, "Verilen bu net karar için sevinçliyiz" şeklinde konuştu.

İngiliz üreticinin "Hawk Eye" (Şahin Gözü) adlı kameranın maliyetinin stadyüm  başına 150 bin Euro'ya olacağı açıklandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...