Tgrt Haber

Celtic derbide Rangers'a gol yağdırdı

10 Eylül 2016 18:21
Celtic derbide Rangers'a gol yağdırdı

Glasgow şehrinin iki takımının 4 sezon sonra ligde karşılaştığı "Old Firm" derbisinde, Celtic evinde Rangers'ı 5-1 mağlup etti.

Dünya çapında en önemli derbilerden (Old Firm) sayılan, İskoçya 1. Futbol Ligi'nde (Premiership) yer alan iki Glasgow takımının ligde 4 sezon sonra ilk kez oynadığı maçta, gülen taraf Rangers'ı evinde 5-1 ile geçen Celtic oldu.

İskoçya'nın Glasgow şehrindeki Celtic Park'ta oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip, 33 ve 42. dakikalarda Moussa Dembele'nin golleriyle 2-0 öne geçti. Rangers, 45. dakikada Joe Garner ile cevap verdi ve ilk yarı Celtic'in 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda da oyunun üstünlüğünü elinde bulunduran Celtic, 61. dakikada Scott Sinclair ile farkı 2'ye çıkardı: 3-1

75. dakikada Rangers'ın defans oyuncusu Philippe Senderos, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

83. dakikada Moussa Dembele, kendisinin üçüncü, takımının dördüncü golüne imza attı: 4-1

90+2. dakikada Stuart Armstrong, Celtic adına 5. golü kaydetti: 5-1

Bu sonuçla, 5. haftası oynanan ligde bir maçı eksik Celtic, dörtte dört yaparak liderlik koltuğunu korudu. Rangers ise 5 maç sonunda 8 puanda kaldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...