Tgrt Haber

Cezaevleri Milli Takımı Moldova yolcusu

14 Haziran 2018 13:52
Cezaevleri Milli Takımı Moldova yolcusu

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından ceza infaz kurumu çalışanlarından oluşturulan Ceza İnfaz Kurumu Milli Takımı, Moldova'nın Vadul Lui Voda şehrinde düzenlecek 14. Avrupa Cezaevleri Futbol Turnuvası'na katılacak.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Eğitim Daire Başkanı Barış Öner, takımın kamp yaptığı Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Öner, cezaevlerinde yoğun ve stresli iş ortamında çalışan personelin, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle yeteneklerini keşfederek gelişmelerini amaçladıkları için bu organizasyonlara katıldıklarını vurguladı.

Takımın sadece skor olarak değil, aynı zamanda centilmenliği de en üst düzeyde yansıttığını aktaran Öner, "Bu anlamda arkadaşlarımızla gurur duyduğumuz için uluslararası davetlere de katılıyoruz." dedi.

2 yıl önce Fransa'da katıldıkları turnuvada derece alarak Türk bayrağını göndere çektirdiklerini anlatan Öner, Moldova'da şampiyonluğu hedeflediklerini söyledi.

Takım Kaptanı Duran Önder de şampiyonluk hedefiyle Moldova'ya gideceklerini belirterek, çalışma arkadaşlarıyla spor yapmanın, kendilerini iş ortamının yol açtığı streslerden uzaklaştırdığı söyledi.

Ceza İnfaz Kurumları Futbol Milli Takımı, 16 Haziran Cumartesi günü karayolu ile Moldova'ya gidecek. 8 takımın katılacağı şampiyona, 18 Haziran'da başlayacak.

Cezaevleri Milli Takımı Moldova yolcusu

FUTBOLCULAR İDDİALI: “AMACIMIZ ŞAMPİYON OLMAK”

Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulan Ceza İnfaz Kurumları Futbol Milli Takımı, Türkiye’nin göğsünü bu kez de Moldova’da kabartmaya hazırlanıyor.

Hükümlü tutukluların infaz sürecinde görev alan personelden oluşan Milli Takım,18-22 Haziran günleri arasında, Moldova’nın Vadul Lui Voda şehrinde düzenlenecek olan 14. Avrupa Cezaevleri Futbol Turnuvası’na katılarak Türkiye’yi temsil edecek.

Turnuva kapsamında Slovakya, Moldova, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Polonya ve Bulgaristan ceza infaz milli takımlarıyla mücadele edecek olan Türk Milli Takımı, hedefini “Şampiyonluk” olarak belirledi.

Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü sahasında kampa girerek antrenman temposunu yoğunlaştıran Milli Takım, 16 Haziran Cumartesi günü karayolu ile Moldova’ya gidecek.  

Avrupa Cezaevleri Futbol Turnuvası, 1991’den bu yana 2 yılda bir düzenleniyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’deki çeşitli ceza infaz kurumu personeli arasından seçilen 23 kişilik Türk Milli Takımı, Avrupa turnuvasına ilk kez 2016 yılında Fransa’da katılmıştı. Burada yarı finale yükselerek turnuvayı 4. olarak tamamlayan Türk Milli Takımı Fransa’da başarılı futbol tekniğinin yanı sıra centilmenliği ile de büyük beğeni kazanmıştı.

Milli Takım futbolcuları, Türkiye’yi bir kez daha Avrupa Cezaevleri Futbol Turnuvası’nda temsil edecek olmanın büyük gururunu ve sorumluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Futbolcular, “Cezaevi ortamında yoğun ve stresli bir tempoda çalışıyoruz. Fiziksel ve zihinsel yorgunluğumuzu futbol ile atıyoruz. Futbol hem sosyalleşmemize katkı sağlıyor hem de sporun bedensel ve ruhsal tüm faydalarını bize sunuyor” mesajını verdiler.

Cezaevleri Milli Takımı Moldova yolcusu

“AMACIMIZ ŞANLI BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK”

Antrenör Recep Güngör de hedeflerini şöyle açıkladı:

“Moldova’dan şampiyon olarak yurdumuza dönmek, şanlı bayrağımızı birincilik kürsüsünde dalgalandırmak, İstiklal Marşımızı madalya töreninde okumak istiyoruz. Bu duygularla son derece yoğun ve disiplinli bir tempo ile antrenmanlarımızı sürdürüyoruz.
 
Ülkemizin bayrağını turnuvaya ev sahipliği yapan ülkede dalgalandırmak, maçlardan önce İstiklal Marşımızın çalınması, başarılarımızla gurbetçi vatandaşlarımıza moral vermek en büyük motivasyon kaynağımız.
 
Maçlarda ülkemizi, sadece futbolumuzun başarısıyla değil, spor ahlakımızla da temsil etmenin onurunu taşıyoruz.”

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...