Tgrt Haber

Cinsiyet testi tartışmalarının odağındaki boksör Imane Khelif, altın madalya aldı

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Ağustos 2024 01:08 - Güncelleme : 10 Ağustos 2024 03:17
Cinsiyet testi tartışmalarının odağındaki boksör Imane Khelif, altın madalya aldı

Cezayirli boksör Imane Khelif Paris 2024 Olimpiyatları'nda 66 kiloda kadınlar boks branşında olimpiyat şampiyonu oldu. Khelif erkek kromozomları taşıdığı iddialarıyla uzun süredir tartışmaların odağında bulunuyordu.

Paris 2024Olimpiyat Oyunları​'nda Roland-Garros'ta gerçekleştirilen müsabakalarda Çinli Liu Yang'i 5-0 yenen Khelif, olimpiyat şampiyonluğunu ilan etti.

Liu Yang gümüş madalya kazanırken, Yang'in yarı finalde yendiği Tayvanlı Chin Nien Chen ile Imane Khelif'in mağlup ettiği Taylandlı Janjaem Suwannapheng bronz madalya kazanan isimler oldu.

Cinsiyet testi tartışmalarının odağındaki boksör Imane Khelif, altın madalya aldı - 1. Resim

İTALYAN RAKİBİ ÇEKİLMİŞTİ

​​​​​​​Imane Khelif, son 16 turunda İtalyan boksör Angela Carini ile karşılaşmış, Carini müsabakanın 45. saniyesinde ringden çekilmişti. Bu müsabakanın ardından Cezayirli sporcu dünya gündeminde en çok konuşulan isimlerden birisi olarak dikkati çekti.

Khelif'in 2023 Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda gerekli uygunluk kriterlerini karşılayamadığı gerekçesiyle diskalifiye edilmesi hatırlatılırken, Cezayirli sporcunun müsabakalardan çıkarılması için girişimlerde bulunulmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...