Tgrt Haber

Club Brugge maçı öncesi Beşiktaş taraftarına gözaltı şoku! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 22:50 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 23:05
Club Brugge maçı öncesi Beşiktaş taraftarına gözaltı şoku! 

Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'nde Club Brugge ile karşılaşması öncesi Belçika'da 27 Türk taraftar gözaltına alındı. Beşiktaş taraftarının maç bitimine kadar gözaltında tutulacağı öğrenildi. İki takım arasında 8 yıl önce oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında şehirde kavga çıkmış ve çok sayıda polis olayda yaralanmıştı. 

UEFA Konferans Ligi​'nde Belçika​'da Club Brugge​'a konuk oldu. Brugge kentindeki Jan Breydel Stadyumu'nda oynanan maç "yüksek risk" taşıdığı gerekçesiyle öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Bu nedenle Brugge polisi, maç öncesi önlemleri artırdı. Polis sözcüsü Lien De Poorter, taraftarların bir araya gelerek alışveriş caddelerinden stadyuma doğru yürüme olasılığı bulunduğunu belirterek, civardaki iş yerlerine erkenden kapanma çağrısı yaptı. 

27 TARAFTARA MAÇ SONUNA KADAR GÖZALTI!

Beşiktaş​ taraftarları, saat 17:00'den itibaren otobüslerle stadyuma hareket etmeye başlarken 27 Beşiktaşlı taraftar gözaltına aldı. Polis, taraftarların bir kısmının biletsiz olduğu için, diğer taraftarların da yasak olan Bengal havai fişekleri ve sis bombaları taşıdığı gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. 

Beşiktaş taraftarlarının, maç bitimine kadar gözaltında tutulacağı açıklandı. Bu arada Genk şehrinde de Fiorentina ve KRC Genk taraftarları arasında olaylar çıktı. Bazı taraftarların yaralandığı olaylara polis müdahale etti.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...