Tgrt Haber

Cristiano Ronaldo'ya 1 milyar dolarlık dava şoku!

30 Kasım 2023 09:15 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 09:37
Cristiano Ronaldo'ya 1 milyar dolarlık dava şoku!

Kripto para ağı Binance'ın tanıtımını yapan futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, kendisine güvenerek zarara uğradıklarını iddia eden yatırımcıların davasıyla karşı karşıya. Davacıların toplam tazminat talebi 1 milyar doları aşıyor.

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo​, ABD'de hakkında açılan toplu bir davayla karşı karşıya. Geçen yıl Kasım ayında sosyal medya hesabınhdan dünyanın en büyük kripto para​ borsası Binance​'ın tanıtımını yapan Portekizli yıldıza, zarara uğratan yatırım tevsiyesi verdiği gerekçesiyle Florida eyaleti Bölge Mahkemesi'nde tazminat davası​ açıldı. 

BBC'de yer alan habere göre, davacılar, Ronaldo'nun onayının, kendilerini zarar eden yatırımlar yapmaya yönlendirdiğini iddiasıyla toplamda 1 milyar doları aşan bir tazminat talep etti.

SOSYAL MEDYADAN REKLAMINI YAPMIŞTI

Kasım 2022'de Binance, Ronaldo ile ortaklaşa ilk "CR7" isimli token (NFT) koleksiyonunu duyurmuştu. Ronaldo da, Binance ile ortaklığını duyurduğu bir sosyal medya videosunda yatırımcılara "NFT​ oyununu değiştireceğiz ve futbolu bir sonraki seviyeye taşıyacağız" sözleriyle milyonlarca takipçisine teşvikte bulunmuştu.

27 Kasım'da açılan davanın iddianamesinde, "Ronaldo'nun Binance ile ortak çalışarak kayıtsız menkul kıymetlerin satışını teşvik ettiği, yardımcı olduğu ve aktif olarak görev aldığı" suçlamalarına yer verildi.

Davacılar ifadelerinde, Ronaldo'nun Binance'i tanıtmasının Cayman Adaları'nda kayıtlı olan kripto borsası için ilk haftalarda "aramalarda yüzde 500 artışa" yol açtığını, bu durumun da kendilerini yanılttığını dile getirdi.

NFT NEDİR?

NFT'ler alınıp satılabilen ancak gerçek dünyada kendine ait bir formu olmayan, başka bir deyişle yalnızca dijital ortamda var olan sanal varlıklar olarak tanımlanıyor. Genellikle çevrimiçi bir resim veya video gibi bir materyalin sahipliğini belirtmek için kullanılıyor. "CR7 NFT" Ronaldo'nun isim ve soyadının baş harflerini ve forma numarasını temsil ediyor.

 

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...