Tgrt Haber

CSKA Moskova, Darüşaffaka maçında güvenlik önlemi arttırıldı

11 Aralık 2015 15:47
CSKA Moskova, Darüşaffaka maçında güvenlik önlemi arttırıldı

Bu akşam oynanacak olan CSKA Moskova-Darüşaffaka Turkish Airlines Euroleague basketbol karşılaşması Rus polisini harekete geçirdi. Güvenlik önlemleri 2 kat artırıldı.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague'deki dokuzuncu maçında, bu akşam Türkiye saati ile 19.00'da Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile karşı karşıya gelecek. Daçka, Top16 yolundaki zorlu deplasman öncesinde, gruptan çıkmayı garantilemenin hesaplarını yapıyor. Bu zorlu mücadele siyasi bakımdan da bir o kadar çok önem taşıyor. CSKA Moskova taraftarlarının bu karşılaşmaya ilgisi oldukça fazla. Baskı altında oynayacak olan Daçka, üzerinde ağır sorumluluk hissedip kendinden emin bir tavır sergileyerek bu maçı kazanma arzusunda.

TARAFTARA IRKÇILIK CEZASI

CSKA Moskova taraftarın her maç usulsüz tezahüratlarından dolayı kulüp ceza almakta oldukça alışık.Taraftarın neden olduğu ırkçı eylemler nedeniyle CSKA Moskova'ya sahasının bir bölümünü kapatma cezası vermişti. Ateşli bir taraftar topluluğu bulunan Rus temsilcisinin iki ülke arasında yaşanan siyasi olaylardan dolayı buna benzer yaklaşımlarda bulunması an meselesi.

GÜVENLİKLER ARTTIRILDI

CSKA Universal Sports Hall, Megasport Arena'da oynanacak olan bu zorlu karşılaşma için güvenlik önlemleri arttırılmış durumda.

Top 16 anlamında büyük önem taşıyan bir karşılaşmaya seyirci desteği oldukça fazla. Rusya-Türkiye siyasi ilişkilerinden dolayı bu maç için güvenlik önlemleri 2 kat arttırılmış durumda.

'ZAFER İÇİN GELDİK'

Geçen hafta Unicaja Malaga galibiyetiyle Top16 yolunda önemli bir adım atan Darüşşafaka Doğuş’un Başantrenörü Oktay Mahmuti, Rusya’ya zafer için gittiklerini söyledi: “Euroleague’de Top 16’ya yaklaşıyoruz ama her maçı ayrı ele almamız gerekiyor. CSKA Moskova’nın gücünü tartışmaya gerek yok. Grubun en güçlü, Turkish Airlines Euroleague’in en formda takımlarından biri. Kesinlikle zor bir maç olacağını biliyoruz. Biz de Unicaja Malaga maçında ve sonrasında tekrar kazanma ritmimizi bulduk. Bunu Moskova’da devam ettirmeye çalışacağız.” ifadelerine yer vermişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...