Tgrt Haber

Depremde enkaz altında kalan Christian Atsu'nun son durumu belli oldu!

06 Şubat 2023 21:44 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 08:13
Depremde enkaz altında kalan Christian Atsu'nun son durumu belli oldu!

Hatayspor Asbaşkanı Prof. Dr. Mustafa Özat, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem faciası sonrası oyuncularının sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Mustafa Özat, Christian Atsu'nun hala enkaz altında olduğunu söyledikten bir süre sonra enkazdan çıkarıldığı haberi yabancı basın kaynaklı geçildi. Ancak bu durumu Hataysporlu oyuncu paylaşımıyla yalanladı. Atsu'nun hala enkaz altında olduğu ifade edildi.

Hatayspor​ Asbaşkanı Prof. Dr. Mustafa Özat, meydana gelen deprem​ faciasının ardından açıklamalarda bulundu. Play Spor'a konuk olan Mustafa Özat açıklamasında, "Bütün ülkemizin başı sağ olsun. Cumhuriyet tarihinin en felaket günlerinden birisi. Bugün hissettiğimiz üzüntü inşallah artmaz. Hatay'ın yarısı yok olma durumunda şimdi. Artçı depremler devam ediyor. Bu zaman birlik olma, yardım isteme zamanı. Hatay halkı yardım istiyor sizden" dedi.

Deprem sonrası yaşananlara değinen Hatayspor Asbaşkanı, "Öncelikle Volkan Demirel​'in sosyal medyada paylaştığı görselden sonra Hatay'daki dram ortaya çıkmaya başladı. Şu anda sağ salim olan tüm futbolcular kulüpte. Hataylı biri gibi, Volkan Demirel'den Allah razı olsun. Koordineli bir şekilde, Adana'ya ulaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Adana'ya onları gönderip daha sonra memleketlerine gitmelerini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Kulüp çalışanlarından bazılarına ulaşamadıklarını belirten Mustafa Özat, "Kulüp çalışanlarından sosyal medyacı Koray beye ulaşamıyoruz. Bazı kulüp çalışanlarımıza ulaşamıyoruz. Bertuğ Yıldırım ile Burak Öksüz enkaz altından çıktı. Kerim Alıcı kendi çabalarıyla çıktı. Felaket bir psikolojideler. Geç kalmadan artık Hatay'a yardım yapma zamanı geldi ve geçiyor" ifadelerini kullandı.

ATSU KURTARILDI!

Christian Atsu​ ve sportif direktör Taner Atsu'nun hala enkaz altında olduğunu belirten Mustafa Özat, "Maalesef Christian Atsu ve sportif direktörümüz Taner Savut enkaz altında... Büyük bir korku var hepimizde. Herkes kendi yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. Telefonlar kilitli. Yollar kapalı." açıklamasında bulunduktan bir süre sonra iyi haber geldi.

A Bola'nın son dakika haberine göre; Hatayspor forması giyen Christian Atsu, enkaz altından çıkartıldı. Sağ ayağından yaralanan ve nefes almakta güçlük çeken Atsu, hastaneye kaldırıldı.

HABER YALANLANDI: "HALA ENKAZ ALTINDA"

Son dakika olarak geçilen haberin ardından Hataysporlu futbolcu Kerim Alıcı: "Taner Savut ve Christian Atsu enkaz altında. Bir an önce yardım istiyoruz. Ekinci Mahallesi, İnönü Bulvarı, A1 Blok, 9. kat. Rönesans Rezidans, Hatay." ifadelerini kullandı.

"PORTEKİZ'DEN ULAŞILDI DENİLDİ, BİZ HALA ULAŞAMIYORUZ"

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in takımı bir araya topladığını ifade eden Mustafa Özat, “Oyunculardan Christian Atsu ve sportif direktörümüz Taner Savut, maalesef hala enkaz altında. Christian Atsu hakkında Portekiz kaynaklı bir haber ulaşıldı diyor ama biz ulaşamıyoruz kendisine. Kimseye ulaşamıyoruz. O bölgeye de ulaşamıyoruz. Ulaşabilsek zaten dünyalar bizim olacak. Yardım bekliyoruz. En zor ulaşılabilecek yer bizim orası. Şu anda en çok yardıma ihtiyaç olan yer Hatay. Deprem bölgelerinde herkesin yardıma ihtiyacı var ama Hatay’da yardıma ihtiyaç çok. Ne battaniye verilen yer var ne çorba dağıtımı yapılan bir yer var, hiçbir şey yok. Deprem olduğu saatten bu yana kaç saat geçti. Dualara ihtiyacımız var. 2 eksiğimiz var tesislerdeyiz. Yarından itibaren güvenli bir şekilde tesislerden tahliye işlemine başlayacağız” dedi.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1622687126692237327

CHELSEA'DEN ATSU PAYLAŞIMI: "SENİN İÇİN DUA EDİYORUZ"

İngiliz Premier Lig takımı Chelsea, Hatay'ın da arasında yer aldığı birçok ili etkileyen depremde enkaz altında kalan ve hala kendisine ulaşılamayan Hatayspor futbolcusu Christian Atsu için "Senin için dua ediyoruz." mesajı yayımladı.

İngiliz kulüp, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Chelsea'nin eski futbolcusu 30 yaşındaki Ganalı oyuncu için "Senin için dua ediyoruz Christian Atsu" paylaşımında bulundu.

Kulüp, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve Türkiye'de 10 il ile Suriye sınır bölgesini etkileyen depremde hayatını kaybedenlerin yakınları için başsağlığı mesajı yolladı.

Paylaşımda, "Chelsea Futbol Kulübündeki herkesin aklı Türkiye ve Suriye'deki depremden etkilenenlerle birlikte." ifadesi kullanıldı.

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1622656025131114496

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...