Tgrt Haber

Fatih Terim turnuva tarihine geçiyor

15 Ekim 2015 04:34
Fatih Terim turnuva tarihine geçiyor

A Milli Futbol Takımı'nı üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'na taşıyan Fatih Terim, turnuva tarihine geçiyor

İzlanda'yı yenerek adını 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine yazdırmayı başaran Türkiye'nin teknik patronu Fatih Terim, turnuva tarihine de adını kazıyacak. İlk olarak 1996'da Avrupa Şampiyonası gören tecrübeli hoca, 3. kez bu başarıyı gösteren ilk teknik adam olmaya hazırlanıyor. Bugüne dek sadece 21 teknik direktör 2 kez Avrupa Şampiyonası'nda takım çalıştırabilmişti. Fatih Terim, bu alanda turnuva tarihine geçecek. 

20 YILDIR KENDİSİNİ GÜNCEL TUTTU
Almanya'nın hocası Joachim Löw ve İzlanda'nın teknik patronu Lars Lagerback ile birlikte 3 kez turnuva gören ilk teknik adam unvanına kavuşacak olan Fatih hoca, bu iki isme göre farklı bir özelliğe de sahip. İlk turnuvasına Euro 96'da giden Terim, 20 yıldır kendisini güncel tutmayı bilerek 2016'da da bu başarıyı tekrarladı. Hiddink, Piontek, Derwall, Schön, Michels gibi efsane teknik adamların dahi erişemediği bir apolet, Euro 2016'yla birlikte sadece Terim, Löw ve Lagerback'ın omuzlarında olacak. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...