Tgrt Haber

Fenerbahçe bugün Manchester United ile karşılaşacak

20 Ekim 2016 06:32
Fenerbahçe bugün Manchester United ile karşılaşacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. hafta maçında Manchester United, Fenerbahçe'yi ağırlayacak. İki ekip de kendi liglerinde haftayı puan kaybıyla kapatırken hafta sonu Chelsea'yle karşılaşacak United'ın maça yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkması bekleniyor.

İlk maçında Ukrayna temsilcisi Zorya deplasmanında 1 puanı son saniyede kurtaran, Kadıköy'deki Feyenoord maçında ise iyi futbolla 3 puanı hanesine yazdıran Sarı Lacivertliler, zorlu Manchester United deplasmanında puan ya da puanlar için savaşacak.  Old Trafford Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien yönetecek. Maçta Bastien'in yardımcılıklarını Frederic Haquette ve Hicham Zakrani yaparken, Benoit Millot ve Jerome Miguelgorry ilave yardımcı hakem, Julien Pacelli ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat'ın Manchester United karşısında şu 11'i sahaya sürmesi bekleniyor:

Volkan Demirel, Gregory van der Wiel, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Roman Neustaedter, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Alper Potuk, Robin van Persie.

Fenerbahçe zor da olsa Manchester'a ulaştı

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. hafta maçında Perşembe günü İngiliz takımı Manchester United ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe, TSİ dün 21.20 sularında Manchester'a vardı. Saat 11.00'de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Manchester'a hareket eden kafileyi taşıyan uçak, kokpit camına kuş çarpması nedeniyle öğle saatlerinde Budapeşte'ye acil iniş yaptı. Burada bir süre bekleyen sarı lacivertliler, resmi havayolu sponsoru Borajet tarafından İstanbul'dan Budapeşte'ye yönlendirilen uçakla TSİ 18.40 sularında Manchester'a hareket etti. Yaklaşık 3 saat süren yolculuğun ardından Fenerbahçe, Manchester'a ulaştı. Fenerbahçe buradan maçın oynanacağı Old Trafford Stadyumu'na geçti.

Fenerbahçe'nin Manchester maçları

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın İngiltere temsilcisi Manchester United'la oynayacak Fenerbahçe, rakibine karşı 5. kez sahaya çıkacak.

Rakibiyle bugüne dek yaptığı 4 maçta ikişer galibiyet ve yenilgi yaşayan sarı-lacivertliler, 1996 yılında Manchester United'a karşı tarihi galibiyet elde etti.

Manchester United'la ilk kez 1996-1997 sezonunda UEFA Şampiyon Ligi'nde eşleşen Fenerbahçe, İstanbul'da rakibine 2-0 yenildi. Fenerbahçe için tarihi maç 30 Ekim 1996'da İngiltere'de oynandı.

Manchester United, Fenerbahçe maçına kadar, Avrupa kupalarında kendi sahası Old Trafford Stadı'nda çıktığı 56 maçta yenilmeyip 40 yıllık namağlup seri yakaladı. Bu seriyi bitiren takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yer alan Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, önemli yıldızlara sahip rakibini 78. dakikada  Elvir Boliç'in tek golüyle yenerek, seriyi sonlandırdı.

Ayrıca bu mağlubiyet, Manchester United'ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson'un Old Trafford Stadı'nda Avrupa kupalarında aldığı ilk yenilgi oldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...