Tgrt Haber

Fenerbahçe'de Nani bitti, işte ikinci süper yıldız

19 Haziran 2015 12:33
Fenerbahçe'de Nani bitti, işte ikinci süper yıldız

Fenerbahçe, Portekizli yıldızın iki menajeriyle her konuda anlaştı. Yıllık 5 milyon euro ücret isteyen Nani için M.United 13 milyon euro bonservis talep etti.

Fenerbahçe rüya takım kuruyor. Fernandao, Şener ve Kjaer’den sonra Nani ve Luiz Adriano da F.Bahçe’de. Aziz Yıldırım yönetimi, şimdiden transferinin şampiyonu. Henüz Simon Kjaer transferinin keyfi tamamen çıkartılmadan iki bomba da dün patladı. F.Bahçe, geçen sezonu Sporting Lizbon’da tamamlayan Nani ve Shakhtar Donetsk’in Şampiyonlar Ligi’nde fırtınalar estiren golcüsü Luiz Adriano ile her konuda anlaştı. Hani yönetici İsfendiyar Zülfikari, Kjaer için demişti ya “Varan 1. 6-7 ye kadar şüpheniz olmasın:)” diye, varan 2 Nani, varan 3 de Luiz Adriano oldu.

ÜCRETTE BİR ŞEKİLDE ANLAŞIRIZ

Manchester United’ın Marcos Rojo transferi için geçen sezon takasta kullandığı Nani, 1 yıllığına Sporting Lizbon’da forma giydi. Nani’nin bütün ücretini Manchester United karşıladı, Sporting’in kasasından bir kuruş çıkmadı. Portekizli futbolcu, Manchester United’a dönmek istiyor ama Luis van Gaal’in planlarında yok. Ancak istediği ücret çok yüksek. 5 milyon euro gibi bir rakamda diretiyor. F.Bahçeli yöneticiler dün Nani’nin iki menajeri Federico Pasterello ve Luca Bascherini ile masaya oturdu. Sportif Direktör Giuliano Terraneo, Pastorello ve Bascherini “5 milyon euro veremeyiz. Nani de en fazla Kjaer kadar para alır” dedi.

FENER 10 MİLYON EUROYA BİTİRDİ

Pastorello ile Terraneo arasındaki görüşmeler olumlu sonuçlanırken, Nani’nin menajeri, “Ücrette bir şekilde anlaşırız. Manchester United da ikna edilmek zorunda” diyerek masadan kalktı ve hem Nani’ye hem de Manchester United’a ayrıntılı bilgi vermek için akşam saatlerinde Türkiye’den ayrıldı. Kırmızı Şeytanlar’ın kadroda düşünmediği Nani için 13.5 milyon euro istediği öne sürüldü. F.Bahçe ise rakamı 10 milyon euroya çıkartıp Şeytanlar’ı ikna etti. Kanarya’nın yeni golcüsü de belli oldu. Lucescu’nun keşfettiği Shakhtar’ın golcüsü Luiz Adriano’ya da artık F.Bahçeli gözüyle bakılıyor.
 
Milan, Brezilyalı futbolcuyu transfer etmekten vazgeçti. İtalyan kulübü, 31 Aralık 2015’te sözleşmesi biten ve 1 Temmuz 2016’da bedava alabileceği bir oyuncu için bonservis bedeli ödemek istemedi. Sevilla ve Atletico Madrid de yüksek maliyeti nedeniyle Adriano transferinden çekilince, F.Bahçe tek kaldı. Sarı-Laciverli yönetim, Adriano’ya yıllık 3 milyon 750 bin euro ödeyecek. Shakhtar Donetsk ise 8 milyon euro bonservis bedeli alacak. Ayrıca F.Bahçe, sezon sonunda şampiyon olursa Ukrayna kulübüne 2 milyon euro daha bonus ödenecek.

Kadıköy’de kupa kaldırdı

Gerçek adı Luiz Adriano de Souza da Silva olan Brezilyalı golcü 2007’de imza attığı Shakhtar’da kazanmadık kupa bırakmadı. 2009’da Şükrü Saracoğlu’nda oynanan Avrupa Ligi finalinde Lucescu Werder Bremen’i 2-1 yenerken, Shakhtar’ın ilk golünü Luiz Adriano atmıştı. Brezilyalı attığı gollerle Ukrayna’da Shakhtar’ın 6 lig ve 4 kupa şampiyonluğuna katkı yaptı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...