Tgrt Haber

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör için tarih verildi! İki güçlü aday

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Sabah
11 Haziran 2023 15:00 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 15:11
Yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe yeni teknik direktör arayışını sürdürüyor

Bu sene Süper Lig'de şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe, Jorge Jesus'tan boşalacak teknik direktörlüğü koltuğu için kollarını sıvadı. Sergen Yalçın ve Joachım Löw'ü gündemine alan sarı-lacivertli ekip yeni teknik direktörün açıklanacağı tarihi verdi.

Yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe yeni teknik direktör arayışını sürdürüyor

Süper Lig’de şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıkları şimdiden başladı. Dünyaca ünlü çalıştırıcı Jorge Jesus​ ve yönetim ilerleyen haftalarda yaşanan kayıplar sonrası eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Sezon başında oynattığı futbolla taraftarı mest eden Jesus’un sarı-lacivertliler ile 1 yıl sözleşme imzalamıştı. Ligi Galatasaray'ın gerisinde ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'de Jorge Jesus ile yola devam edip edilmeyeceği merak konusu olmuştu. Portekizli çalıştırıcı, Başakşehir ile oynanacak Türkiye Kupası mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında geleceğiyle ilgili konuştu.

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör için tarih verildi! İki güçlü aday

Jesus, "Başkanımıza söyledim, kendisi biliyor ama bunu burada konuşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü şu anda bir final öncesindeyiz. Dolayısıyla maçı konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü finaller her zaman çok güzeldir. En azından benim ülkemde, Portekiz'de maçların öncesi hep bir kutlama havasında, bir şenlik havasında geçer. Dolayısıyla odağımızın bu olması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör için tarih verildi! İki güçlü aday

YENİ HOCA İÇİN TARİH VERİLDİ

Sarı-lacivertlilerde Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin başında son maçına çıkıyor. Jesus’un yerine gelecek hocanın açıklanması için sayılı günler kaldı. Sabah'ın haberine göre; 68 yaşındaki teknik adamın vedası sonrası takımın başına geçecek yeni teknik direktörün 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek Mali Genel Kurul'da açıklanması bekleniyor.

SERGEN YALÇIN​ VE JOACHIM LÖW GÜNDEMDE

Fenerbahçe’de teknik direktörlük için iki aday öne çıkıyor. Yerli olarak Sergen Yalçın'ın adı ön plana çıkarken, Almanya Milli Takımı sonrası kulüp çalıştırmayan Löw de sarı-lacivertli takımın radarına girdi. Geçen sezon da başkan Ali Koç, 63 yaşındaki Alman çalıştırıcı ile bir görüşme yapmıştı.

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran Sergen Yalçın, 2020/2021 sezonunda görev yaptığı siyah-beyazlılarla 1 Lig bir de Türkiye Kupası şampiyonluğu elde etti.
50 yaşındaki deneyimli teknik direktör, 79 karşılaşmada 45 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyetle 1,84 puan ortalaması yakaladı.

Joachim Löw, son olarak 2006-2021 yılları arası Alman Milli Takımı'nı çalıştırdı. Panzerler'in başında 198 karşılaşmaya çıkan 63 yaşındaki Alman teknik adam, 1 Dünya Kupası bir de Konfederasyon Kupası şampiyonluğu yaşadı. 15 yıllık süreçte 125 galibiyet, 39 beraberlik ve 34 mağlubiyetle 2,09 puan ortalaması tutturdu.

Kaynak: TGRT Haber, Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...